Veden keittokehotus Rautalammilla päättynyt

16.11.2018 — 10:58

Päivitetty keskiviikkona 21.11.2018 klo 10.45.

Perjantaina 16.11.2018 sattuneen runkovesijohdon vuodon vuoksi annettu veden keittokehotus on purettu keskviikkona 21.11.2018.
Myös uimahalli on taas avoinna normaalisti.

Runkovesiputken rikkoutumisen jälkeen varotoimenpiteenä annettu keittokehotus oli voimassa perjantaista keskiviikkoona.

Perjantaina 16.11.2018 annettu veden keittokehotus (purettu 21.11.2018)

Rautalammilla on toistaiseksi voimassa vesijohtovettä koskeva veden keittokehotus. Kehotus on voimassa toistaiseksi ja sen päättymisestä tiedotetaan erikseen. Keittokehotus ei koskenut Rautalammin kunnan alueella toimivien vesiosuuskuntien verkostojen aluetta, ainoastaan niitä alueita jotka kuuluvat Rautalammin kunnan vesilaitoksen piiriin. Verkostovettä voi käyttää sellaisenaan peseytymiseen ja eläinten juomavetenä

Vettä kehotetaan myös juoksuttamaan hanoista reilusti vedenjakelun alkaessa uudelleen. Vedessä voi olla sameutta ja värjäytymiä. Korjauksen yhteydessä tapahtuneet painevaihtelut ovat saattaneet saada vesijohtoputkissa olevaa sakkaa liikenteeseen, joka aiheuttaa mahdollisen sameuden ja värjäymät.

Verkostosta otettiin perjantaina 16.11 näytteitä talousveden laadun varmistamiseksi. Kun veden laatu täyttää talousvesiasetuksen laatuvaatimukset ja – suositukset keittokehotus puretaan erillisellä tiedotteella. Tuloksista ja toimintaohjeista kerrotaan tässä artikkelissa heti, kun tulokset saadaan.

Talousveden käsittelyssä on noudatettava seuraavia ohjeita:

  • Keittämätöntä vesijohtovettä ei saa nauttia: kaikki ruuanvalmistukseen tai juomaksi käytettävä vesi on keitettävä – tämä koskee myös esimerkiksi salaatin huuhteluvettä.
  • Pelkkä kiehauttaminen ei riitä: vettä tulee keittää 5-10 minuuttia. Keittämättömällä vedellä voidaan silti esimerkiksi pestä pyykkiä ja peseytyä, mikäli vesi on normaalin väristä ja tuoksuista.
  • Terveydensuojeluviranomaisen mukaan vettä voi keittää kerralla suuremman määrän ja käyttää myöhemmin jäähdytettynä.
  • Asiasta tiedotetaan heti, kun vedenkeiton voi lopettaa. Arvio on, että vie muutamia päiviä, että vedenlaatu saada varmistettua.

Lue lisää aiheesta:

Rautalammilla suuri vesivuoto

« Uutishuone