Valtuuston kokouksesta tuli pitkä SOTE-ilta

24.3.2017 — 10:04

Rautalammin kunta selvittää mahdollisuutensa turvata sosiaali- ja terveuspalvelujen saanti lähipalveluna turvaten samalla yksityisten palveluntarjoajien toimintaedellytykset.

Päätöksen mukaan selvityksen tulee sisältää myös yhteistyömahdollisuudet Suonenjoen kaupungin, naapurikuntien, terveydenhuollon kuntayhtymän ja maakunnan kanssa.

Rautalammin kunnanvaltuusto päätyi tähän Juho Pahajoen esityksestä äänin 18 – 3 Kaija Satulin esittäessä, että kunta ei tee erillistä sote-selvitystä eikä kilpailuta sote-palveluja siihen liittyen. Hän perusteli esitystään sillä, että maakunnassa on parhaillaan käynnissä sote-selvitys ja Rautalammin kunnan tulisi huolehtia sen selvityksen yhteydessä lähipalveluiden säilyttämisestä ja järjestämisestä lähipalveluina Rautalammilla. Timo Satuli ja Raija Haukka kannattivat Kaija Satulin tekemää esitystä.

Eri puolilla maata kunnat ovat tehneet Sote-selvityksiä palveluiden tuottamisesta kirjavasti, sillä päätösvalta on toistaiseksi kunnilla. Rautalammin kunnanhallituksen mukaan sote-lähipalvelut ja sote-työpaikat voidaan säilyttää paremmin kunnassa kuin, että päätksiä tekisi maakuntavaltuusto. -jh

« Uutishuone