Ruokaelämyksiä-hanke nostaa ruokapalvelujen tasoa

3.4.2017 — 09:25

Etelä-Konneveden matkailualueella on alkanut uusi yritysryhmähanke.Ruokaelämyksiä – hankkeen tavoitteena on profiloida aluetta houkuttelevaksi ruokamatkailukohteeksi ja auttaa ruokapalveluyrityksiä luomaan elämyksellisiä ruokamatkailutuotteita. Hankkeessa pyritään lisäämään ruokapalveluihin laadukkaita lähi- ja luomuraaka-aineita sekä luonnontuotteita ja kehittämisessä huomioidaan myös alueen rikas kulttuuriperinne ja historia. Tavoitteena on lisäksi parantaa yritysten valmiuksia vastaanottaa kansainvälisiä matkailijoita.

Ruokaelämyksiä – hankkeen toimenpiteinä järjestetään osallistuville yrityksille koulutuksia villiyrttien käytöstä, riista- ja eräruoan valmistuksesta sekä ruoan tuotteistamisesta. Yrittäjien välistä yhteistyötä kehitetään luomalla ja testaamalla yhtenäisiä elämyksellisiä palvelukokonaisuuksia, joissa on mukana ruoka-, ohjelma- ja majoituspalveluja sekä tarvittaessa myös kuljetuspalveluja. Hankkeessa tehdään myös yrityskohtaisia toimenpiteitä, kuten uusien menukokonaisuuksien suunnittelua, ruokakuvausta, kielikäännöksiä nettisivuille sekä esitteiden suunnittelua.

Ruokaelämyksiä – hanke on yritysryhmän kehittämishanke, joka toteutetaan vuoden 2017 aikana. Hankkeen hallinnoijana on Rautalammin kunta ja rahoittajina Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma/Pohjois-Savon ELY-keskus (75 %) sekä osallistuvat yritykset (25%). Hankkeessa ovat mukana Konnevedeltä Eräruokapalvelu Ilonen Hauki, Hinkkalan Lomamökit, ja Pappilan Hätävara/Ranta Hätävara sekä Ravintola Hetki ja Törmälän Loma- ja kurssikeskus Rautalammilta.

Etelä-Konneveden matkailualueella toteutetaan tällä hetkellä myös kahta suurta kehittämishanketta: Rautalammin ja Konneveden luontomatkailun koordinointihanketta ja Kiehtova Maisema – hanketta.

Koordinointihankkeessa keskitytään parhaillaan alueen koskien matkailulliseen kehittämiseen laatimalla koskiluokituksia melontareiteille sekä parantamalla yrittäjien turvallisuustietämystä.

Tulevia tapahtumia ovat Konnekosken melontanäytös 20.5. Rautalammilla ja Erämelonnan SM-kisat 20. – 21.5. Konnevedellä. Kiehtova maisema – hankkeessa on järjestetty viime syksyn ja talven aikana erilaisia koulutuksia matkailuyrittäjille, yhteinen messuosasto Matka-messuille sekä opintomatka Saksaan. Merkittävä tapahtuma oli tammikuussa yhdessä Äänekosken matkailuhankkeen kanssa toteutettu Puun tarina – The Tree Story, jonka aikana ulkomaisille matkanjärjestäjille esiteltiin alueen käyntikohteita teemalla puun matka metsästä tuotteeksi.

Ruokaelämyksiä – hanke:
Projektikoordinaattori, Heli Tossavainen, 0400 424 255, heli.tossavainen@rautalampi.fi

Kehittämishankkeet:
Projektipäällikkö Anne Hyvärinen, 040 6211 620, anne.hyvarinen@rautalampi.fi Projektipäällikkö Rositsa Bliznakova, 040 6210 253, rositsa.bliznakova@konnevesi.fi

« Uutishuone

Chatbot