Risto Niemelästä kunnallisneuvos

5.10.2018 — 15:19

Risto Niemelä arvonimen luovutustilaisuudessa Ropolassa

Tasavallan presidentti on myöntänyt Risto Niemelälle kunnallisneuvoksen arvonimen. Niemelä otti arvonimen vastaan Rautalammilla 5.10.2018.

Risto Niemelä arvonimen luovutustilaisuudessa Ropolassa

Risto Niemelälle luovutettiin kunnalisneuvoksen arvonimi Rautalammilla lokakuussa 2018. Kuva: Markus Sjöberg

Hallintotieteiden maisteri Risto Niemelä (s. 1953, Yli-Ii) tunnettiin virka- ja luottamustehtäväurallaan asiantuntevana, asioihin perehtyvänä ja yhteistyökykyisenä henkilönä. Niemelän yhteiskunnallinen virkaura alkoi vuonna 1975 Oulun verotoimistossa ja päättyi tammikuussa 2018 hänen jäädessä eläkkeelle Rautalammin kunnanjohtajan tehtävistä. Rautalammilla Niemelä toimi kunnanjohtajana vuodesta 2000 lähtien, sitä ennen Kivijärven kunnanjohtajana vuosina 1990-2000.

Virkatehtäviensä lisäksi Risto Niemelä toimi vuodesta 1981 lähtien kymmenissä maakunnallisissa ja kunnallisissa luottamustoimissa Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa sekä Pohjois-Savossa. Hänelle on myönnetty Kuntaliiton kultainen ansiomerkki vuonna 2015. 2000-luvulla Niemelä on innokkaasti osallistunut myös sisä-savolaisten ja rautalampilaisten yritysten kehittämiseen ja hänen panoksensa oli merkittävä Etelä-Konneveden kansallispuistohankkeessa. Tällä hetkellä Niemelä viimeistelee hallintotieteiden tohtoriopintoja Tampereen yliopistossa.

Nimitystilaisuudessa pitämässään puheessa Risto Niemelä antoi vilpittömän kiitoksensa Rautalammin kunnalle, kuntalaisille, luottamushenkilöille ja yrittäjille:

”Se mitä Rautalammilla on vuosien, vuosikymmenien ja vuosisatojen aikana saavutettu ei ole yhden ihmisen tekemää, vaan yhdessä tehtyä. Usein täällä on päädytty tekemään eri tavalla kuin 300:ssa muussa suomalaisessa kunnassa.
***
Umpihankihiihdossakin voi saavuttaa jotakin sellaista, jota ei koskaan näe ja saavuta latukoneella tehtyjä, tampattuja latuja vihellellen hiihdellessä. Rautalampilaisten tuotoksissa näkyvät juuret, historia, kulttuuri, tunne ja järki.”

Kunnallisneuvoksen arvonimeä Risto Niemelälle esittivät Rautalammin kunta, Pohjois-Savon ELY-keskus, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Savon koulutuskuntayhtymä, Pohjois-Savon liitto, Metsähallitus, Itä-Suomen yliopisto, Kehitysyhtiö SavoGrow Oy, Lähitapiola Savo, Rautalammin Kehitys Oy sekä Rautalammin Yrittäjät Ry.

« Uutishuone

Chatbot