Rautalammin sote-palvelujen kilpailutuksesta aikataulu

10.7.2017 — 08:27

Rautalammin kunnanhallitus on hyväksynyt sote-palvelujen kilpailutusaikataulun parlamentaarisen työryhmän esittämällä tavalla. Kilpailutus koskee alle puolta sote-palveluista ja kestoltaan sopimukset ovat kymmenisen vuotta. Kilpailutus koskettaa perusterveydenhuollon, suunterveyden, erikoislääkärin vastaanottopalveluja ja sosiaalitoimen kotisairaanhoitotoimintaa, kotipalveluja sekä mahdollisesti joitakin muita sosiaalipalveluja. Lisäksi kunnanhallitus linjasi, että kilpailutuksen yhteydessä on ratkaistava, miten kunta varautuu ja järjestää hallinto- ja tukipalvelut mahdollisen maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen.

Kilpailutuksen tavoitteena on turvata sote-palvelut lähipalveluina Rautalammilla vähintään nykyisen tasoisina ja se toteutetaan siten, että julkiset ja yksityiset sote-työpaikat turvataan Rautalammilla. Työterveyshuolto on kilpailutuksessa mukana, erikseen. Kunta pidättää itsellään oikeudet valtuuston päätöksellä hyväksyä tai hylätä tarjoukset.

Parlamentaarisessa työryhmässä Raija Haukka jätti esitykseen eriävän mielipiteen. Hän totesi, että pitää kilpailutusta tarpeettomana ja olisi tyytynyt valtakunnalliseen sote-valmisteluun. Kunnanhallituksessa hän esitti asian jättämistä pöydälle, mutta hyväksytty päätös voitti äänin 4-3. -jh

« Uutishuone