Kunta tehostaa digitalisaatiota ja hyödyntää sosiaalista mediaa

11.5.2017 — 13:17

Rautalammin kunta on ensi valtuustokaudella lähdössä nykyistä tiiviimmin mukaan digitalisaation ja sosiaalisen median tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämiseen. Linjaus koskee paitsi palveluja myös lähidemokratian ja elinvoiman edistämistä sekä johtamisen tehostamista. Digitalisaatio nousi esille viime huhtikuussa, jolloin asiasta aloitteen teki perussuomalaisten valtuustoryhmä.

Kunnanhallitus katsoi maanantaisessa kokouksessaan, että esitys on ajankohtainen ja koskettaa kaikkia kuntakonsernin sektoreita ja kuntalaisia sekä sitä tapaa, miten palvelutarpeisiin, palvelujen tuottamiseen ja järjestämiseen voidaan vastata digitalisaatiota hyödyntäen.

Digitalisaatio, automaatio ja robotiikka tulevat näkymään myös laajemmin yritystoiminnassa ja paikallistaloudessa, jolloin aloite on perusteltua ottaa kaikkia toimialoja koskevaan tarkasteluun uuden valtuustokauden käynnistyessä. Maakunta- ja sote-uudistuksessa digitalisaatio, viestintä ja media voivat edistää uusia toimintatapoja, kunnanhallitus toteaa. -jh

 

« Uutishuone