Kunnan Sote-linja konkretisoitui

31.3.2017 — 09:35

Rautalammin kunnanhallitus on jatkanut Sote-linjauksiaan. Kokouksessaan kunnanhallitus päätti valita konsultin ja asiantuntijan, jotka kunnan teettämien arvioiden pohjalta selvittävät sote-palveluiden yksityistämisen lähipalveluiden turvaamiseksi kunnassa ja tarvittaessa tekevät kunnan ohjaamana kilpailutuksen asiakirjoineen.

Kunnanhallituksen linjauksen mukaan kilpailutus koskee kokonaisuutta laajasti, enintään puolta sote-ulkoistuksen sosiaali- ja terveydenhuollon vuosittaisista kustannuksista sekä kaikkia muita valtuuston päätöksessä mainittuja vaihtoehtoja järjestää sote-palvelut lähipalveluina siten, että kunnassa voidaan turvata toimialan sote-työpaikat ja yksityisten palvelutarjoajien toimintaedellytykset.

Samalla kunnanhallitus päätti valita luottamushenkilöt ja viranhaltijat ohjausryhmäksi, joka nimeää puolestaan työvaliokunnan valmistelemaan yhdessä konsultin kanssa tarkemmat selvitykset ja esittelemään eri vaihtoehdot ja kilpailuttamisasiakirjat. Puolueita pyydetään nimeämään edustajansa parlamentaariseen työryhmään 3.4.2017 mennessä. -jh

« Uutishuone

Chatbot