Rautalampi kävelee! Mittaa askeleitasi marraskuussa.

1.11.2018 — 10:28

Kuva: Simon Migaj / Unsplash

Marraskuun ajan Rautalammilla on meneillään Rautalampi kävelee! -kampanja, missä kannustetaan kuntalaisia tarkastelemaan päivän aikana otettavien askeleiden määrää. Valitse yksi viikko marraskuusta, kerää ja ilmoita meille askelmääräsi niin osallistut arvontaan! Tarkemmat ohjeet löytyvät tästä artikkelista.

Mistä on kysymys?

Kampanjalla halutaan kannustaa kuntalaisia liikkumaan sekä kiinnittämään huomiota arkiseen liikuntaan, kuten päivän aikana kertyviin askeliin. Paljonko veikkaat sinulle kertyvän askelia viikossa? Onko mittarin kertoma määrä suurempi vai pienempi kuin arviosi? Mistä luulet sen johtuvan?

Kuukauden päätteeksi voimme yhdessä tarkastella kuinka pitkälle pääsimme kävelemään kampanjan aikana. Lomake askelmäärän mittaamiseen löytyy tämän postauksen lopusta.

Kaikkien kampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan 3 kappaletta 50 euron lahjakortteja Rautalampilaisiin liikkeisiin. Askelmäärät tulee ilmoittaa 5.12.2018 mennessä ja lahjakortit arvotaan viikolla 50. Askelmäärän voi ilmoittaa myös ilman puhelinnumeroa/muita tietoja mutta silloin kuntalainen ei osallistu arvontaan.

Kuinka voin osallistua kampanjaan?

 1. Valitse yksi viikko (7 päivää) marraskuun aikana, jolloin keräät tiedot omista askelmääristäsi. Mukaan lasketaan aivan samalla tavalla ne askeleet jotka kertyvät arkitoiminnan lomassa kuin myös lenkillä/urheillessa otetut askeleet.
  *
 2. Kerää askelmääräsi käyttäen aktiivisuusrannekettasi, älypuhelintasi tai hae omaksesi yksinkertainen askelmittari kunnanviraston yhteispalvelupisteestä tai kirjastolta. Merkkaa askelmääräsi ylös itsellesi päivittäin.
  *
 3. Laske viikon askeleet yhteen ja ilmoita askelmääräsi oheisella nettilomakkeella tai käy kertomassa se joko kunnanviraston yhteispalvelupisteeseen tai kirjastolle. Jos haluat osallistua arvontaan ilmoita samalla sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi. Askelmäärällä ei ole vaikutusta arvontaan.
  *
 4. Siinä kaikki – sitten vain kävelemään!

Askeleiden mittaamisesta

Jos käytössäsi on esimerkiksi aktiivisuusranneke tai älypuhelin voit käyttää sitä päivittäisen askelmäärän mittaamiseen. Älypuhelimessa voit tarvita askeleiden mittaamisen erillisen sovelluksen.

Rautalammin Kunta jakaa 1000 kappaletta yksinkertaisia askelmittareita kampanjan aikana. Mittarin saa omaksi eikä sitä tarvitse palauttaa. Askelmittaria on hyvin yksinkertaista käyttää, siinä on ainoastaan yksi nappi josta voi nollata kertyneet askelmäärän. Nämä mittarit laskevat askeleet, mutta eivät osaa tallentaa määrää, joten muista merkitä askelmäärä ylös päivittäin.

Lisäksi yli 70 vuotiaille kuntalaisille jaetaan ilmaiseksi liukuesteitä kenkiin kiinnitettäväksi. Liukuesteet voi noutaa kunnanviraston yhteispalvelupisteestä.

Kysymyksiä & vastauksia:

 1. Unohdin merkitä muistiin askelmääräni yhdeltä päivältä. Mitä teen?
  V: Mittaa yksi päivä viikon päälle tai kerro askelmäärän ilmoittamisen yhteydessä moneltako päivältä olet askeleet kerännyt. Ei tehdä tästä liian hankalaa. 🙂
  *
 2. Voittaako arvonnan eniten askelia kerännyt?
  V: Ei voita. Arvonta suoritetaan kaikkien askelmäärän ilmoittaneiden kesken, askelmäärä ei vaikuta itse arvontaan.
  *
 3. Askelmittariini on kertynyt askelia vaikka vain ajoin pyörällä/istuin tuolilla/ajoin autoa tms. Mitä teen?
  V: Yksinkertaiset askelmittarit laskevat askelia kun mittari heilahtaa askeleenomaisesti. Siksi mittari voi laskea askelia myös edellä mainituissa tilanteissa ja myös silloin kun vaikka heiluttelet mittaria käsissäsi.
  Jos jonain päivänä huomaat askelia kertyneen tällaisessa muussa tilanteessa voit jättää koko päivän askeleet vaikka kokonaan merkitsemättä tai vähentää lukemastasi oman arviosi mukaisen määrän virheellisiä askelia. Käytä omaa harkintaasi.Älypuhelinten ja aktiivirannekkeiden askelmittarit ovat usein tarkempia ja älykkäämpiä, mutta voivat nekin erehtyä. Tarkkaa askelmäärää tärkeämpi on suurinpiirtein kohdalleen sattuva suuruusluokka.
  *
 4. Mittasin askeleeni kahdella eri mittarilla ja sain niistä eri lukemat. Kummanko ilmoitan?
  V: 
  Mieti ensin onko jompikumpi lukema selkeästi liian pieni tai liian suuri. Mikäli molemmat vaikuttaa järkeviltä voit ilmoittaa vaikka niiden keskiarvon. Käytä omaa harkintaasi.
  *
 5. Mitä kerätylle askelmäärälle tehdään?
  V: 
  Askelmääriä kerätään aivan huvin vuoksi. Kampanjan päätteeksi voi olla, että esimerkiksi katsomme mihin asti noilla kaikilla kampanjan askelilla olisi päässyt Rautalammilta kävelemään.Kuten sanottua itse kampanjan tarkoituksena on kannustaa kuntalaisia liikkumaan sekä kiinnittämään huomiota arkiseen liikuntaan.
  *

Ilmoita askelmääräsi!

Avaa lomake uuteen ikkunaan klikkaamallatästä.

« Uutishuone