Hyvinvointia edistävät kotikäynnit 75-vuotta täyttäville.

28.1.2019 — 15:36

Rautalammin kunta tarjoaa hyvinvointia edistävän kotikäynnin kaikille tänä vuonna 75 vuotta täyttäville kuntalaisille, jotka eivät ole kotihoidon piirissä.

Käynnit tekee vanhuspalveluiden fysioterapeutti Raija Mustonen. Käyntejä edeltää puhelinsoitto, jossa käynnille sovitaan ajankohta. Käynnit ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Noin tunnin mittaisen kotikäynnin aikana esille tulevat asiat ovat luottamuksellisia, mutta tiedot kirjataan vanhuspalveluiden asiakastietojärjestelmään. Myös omaiset voivat halutessaan olla mukana kotikäynnillä.

Hyvinvointia edistävien kotikäyntien tarkoituksena on ennakoida ikääntyvän ihmisen avun tarpeita, ohjeistaa neuvoa ja keskutella pärjäämisestä kotona. Samalla kerrotaan myös kunnan tarjoamista ikäihmisten palveluista ja arvioidaan kotiin tehtävien, arkea helpottavien muutostöiden tarvetta. Kodin siivous ei kuulu käynteihin. Tavoitteena on se, että omassa kodissa olisi mahdollista viettää hyvää ja turvallista elämää mahdollisimman pitkään.

75-vuotta täyttäviä, 1944-syntyneitä henkilöitä on Rautalammilla 40. Henkilöitä konktaktoidaan pieni joukko kerrallaan talven ja kevään aikana, ensimmäiset ovatkin jo saaneet yhteydenotot.  Mikäli tavoiteltavan kuntalaisen puhelinnumero on salainen ei yhteydenottomme ole mahdollinen. Tällöin pyydämme teitä olemaan yhteydessä Raija Mustoseen, yhteystiedot alla.

Lisätiedot:

Raija Mustonen

Vanhuspalveluiden fysioterapeutti

Rautalammin kunta

040 183 7350

raija.mustonen@rautalampi.fi

« Uutishuone

Chatbot