Esikoulutilat / Kirjaston kivijalka terveydensuojelulain mukainen tarkastus

27.11.2018 — 09:49

Kirjaston kivijalka Esikoulun tilat 19.11.2018 tarkastuskertomus

 

ESIKOULUTILAT/ KIRJASTON KIVIJALKA/ TERVEYDENSUOJELULAIN MUKAINEN TARKASTUS

 Taustaa

Rautalammin esikoulu on väliaikaisesti kirjaston kivijalan tiloissa. Esikoulussa on 30 lasta ja lisäksi 4 työntekijää. Esikoulu on aloittanut tiloissa syksyllä 2018. Esikoulun tiloihin voidaan katsoa lukeutuvaksi myös Nuokun tilat samasta rakennuksesta. Tilat ovat väliaikaisestiotettu esikoululaisten käyttöön. Esikoululaisten tilojen aikataulu selviää loppu vuoden 2018 aikana. Tarkoitus on, että esikoululaiset pääsisivät uusiin tiloihin 2020 syksyyn mennessä. Hankesuunnittelu on käynnissä.

Tällä hetkellä tilat ovat riittävät toimintaan ja lapsimäärään nähden. Tiloja ei ole koettu ahtaiksi.

Lapsilla ei ole ollut oireita, jotka voisivat viitata kiinteistössä olevaan sisäilmaongelmaan. Tarkastetuissa kiinteistöissä ei ollut merkkejä liiallisesta kosteudesta rakenteissa.

Esikoulun kiinteistön ilmanvaihto on koneellinen. Kiinteistössä on koneellinen poisto­ ja ohjattu korjausilmansaanti.

Tilojen puhtaanapidosta ja ruokahuollosta vastaa yksi henkilö. Lounas tulee valmiina keskuskeittiöltä, aamu- sekä välipala tehdään hoitohenkilöstön toimesta. Keittiön tiloja ei katsottu tarkastuksen yhteydessä.

Lattiamateriaalina tiloissa on muovimatto. Muovimatto on osittain kulunut ja sitä on korjattu tarvittaessa kiinteistöhuollon toimesta.

Tarkastus oli terveydensuojelulain (763/1994) 45§:n mukainen. Tarkastuksella käytettiin soveltuvin osin sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran ympäristöterveydenhuollon valvontaohjeiston tarkastusohjetta.

 

Havainnot

Sisäilma oli aistinvaraisesti arvioiden raikas. Poikkeavia hajuja ei todettu missään tarkastetuissa tiloissa.

Nuokun tiloissa kaksi (2) wc-tilaa. Eskareiden puolella yksi (1) wc-tila. Tilat olivat siistit ja käyttötarkoitukseen sopivat. Wc-tiloissa oli saatavilla käsisaippuaa ja kertakäyttöpyyhkeitä.

Pinnat olivat lattiaa lukuun ottamatta siistit ja ehyet. Lattiapinnan muovimatto oli paikoin kulunut.

Aulassa lapsille on vaatteille varattu omat säilytyslokerot. Kuivauskaapit olivat eteisessä. Kuravaatteiden kuivaus tapahtuu eteisessä olevalla kuivaustelineellä.

Pyykki/siivousvälinehuone oli lukittava. Tila soveltuu siivousvälineiden säilytykseen, siivousvälineiden huolto on suoritettava muualla.

Tupakointia ei havaittu esikoulun alueella.

 

Toimenpiteet

Tilojen lattian kuntoa on seurattava. Tarvittaessa lattiaa on korjattava, jotta tilojen puhtaanapito onnistuu.

Esikoulun väliaikaset tilat täyttävät terveydensuojelulain vaatimukset.

« Uutishuone