Tapahtumakalenteri Rautalammilla tapahtuu-sivu Facebookissa. 

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Jenni Venäläinen – kantelekonsertti Pyhän Nikolaoksen kirkossa su 29.10. klo 16

su 29.10.2023 16:00 - 17:00

Jenni Venäläinen – kantelekonsertti Pyhän Nikolaoksen kirkossa Rautalammilla su 29.10. klo 16

Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelma 10€.

Rautalammin ortodoksisessa kirkossa yleisö pääsee akustisesti kuulemaan vangitsevia kantelesävelmiä, improvisaatiota ja tarinoita 1800- ja 1900-lukujen taitteessa eläneistä kanteleensoittajista sekä tästä kanteleperinteestä. Lisäksi konsertissa kuullaan rautalampilaislähtöisen säveltäjä Pekka Jalkasen musiikkia Jennin soittaessa otteita Jalkasen Vecernie-teoksesta. Vecernie on sarja parafraaseja kanteleelle romanialaisista liturgiakatkelmista 1600- ja 1700-luvuilta.

Jenni Venäläinen on Savoon paluumuuttanut kanteletaitelija. Hän on erikoistunut pienkanteleisiin, säveltämiseen, improvisaatioon ja pohjoismaiseen kansanmusiikkiin, erityisesti karjalaiseen kanteleperinteeseen. Tässä perinteessä vähäsäveliset melodiat muuntuvat, kasvavat ja elävät jokaisen soittajan ja soittokerran näköiseksi.

Hänen uusimmassa projektissaan Melkutus Partyssa vanhat kanteleella soitetut rajakarjalaiset tanssisävelmät tuodaan nykyaikana tanssittavaan muotoon. Ripatskat, maanitukset ja melkutukset yhdistyvät elektroniseen musiikkiin ja luovat modernia kantelebilemusiikkia. Saksalainen Nordic Notes -levy-yhtiö julkaisee Jenni Venäläisen esikoisalbumin ”Melkutus Party” 6.10.2023. Jennin ”Melkutus”-musiikkivideo on kerännyt tunnustuksia kansainvälisillä elokuva- ja musiikkivideofestivaaleilla muun muassa Berliinissä, Tukholmassa ja Torontossa.

Maaningalla asuvalla Jennillä on salmilaiset juuret isoisänsä puolelta ja karjalaisuus on hänelle tärkeää säilyttää mm. musiikin muodossa. Rajakarjalainen kantelemusiikki on Jennille sydämen asia ja hän haluaa pitää sen elävänä tässä ajassa.

 

Tiedot

Päivämäärä:
su 29.10.2023
Aika:
16:00 - 17:00
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
,

Tapahtumapaikka

Pyhän Nikolaoksen kirkko
Nikolaoksentie 1
Rautalampi, 77700 Suomi
+ Google Map
Puhelin
0500 909 198
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Tähän kalenteriin on koottu eri toimijoiden Rautalammilla järjestämiä tapahtumia. Rautalammin kunta ei vastaa tietojen oikeellisuudesta.

Jos haluat oman tapahtumasi lisättäväksi kalenteriin jätä tapahtuman tiedot linkin takaa löytyvällä lomakkeella.