Tapahtumakalenteri Rautalammilla tapahtuu-sivu Facebookissa. 

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Haminalahden kartanon elämää ja vaiheita

lauantai 29.6.2024 13:00 - 14:00

10 € - 12 €

Professori Atte von Wright: Haminalahden kartanon elämää ja vaiheita

La 29.6. klo 13-14 Rautalammin museon taidesali, Kuopiontie 26, 77700 Rautalampi

Museon pääsymaksu 12 €, eläkeläiset 10 €, museokortti.

Taidesaliin mahtuu 30 kuulijaa, ilmoittautumiset luennolle asiakaspalvelu@rautalamminmuseo.fi

Museon näyttely esittelee von Wrightin taiteilijaveljesten ja taidemaalarin ja lintujen täyttäjän Matti Karppasen töitä. Atte von Wright on julkaissut keväällä teoksen Kartano Kuopion takana. Hän kertoo luennossaan taiteilijaveljeksistä uuden tiedon valossa.

Alle von Wrightin teos Kartano Kuopion takana (Momentum 2024) kertoo Haminalahden kartanon historian. ”Hovin” historia ulottuu yli 450 vuoden taakse Pohjois-Savon varhaiseen asutuskauteen. von Wright -suvun haltuun kartano siirtyi 1700-luvun lopulla. Seuraavien 150 vuoden aikana kartano näki suvun neljä omistajapolvea. Kartanoa koskettivat niin sotaisat ja myrskyisät Ruotsin vallan loppuvuodet kuin 1800-luvun suuret kehityslinjatkin. ”Kuopion takaisessa” kartanossa luotiin suomalaisen taiteen kivijalkaa, kamppailtiin katovuosien ja elinkeinorakenteen muutosten kanssa, tehtiin kipeitä ratkaisuja, rakastettiin, iloittiin ja surtiin. von Wright -suvun päämiehen kartanon vaiheita kuvaava kirja perustuu paljolti ennen julkaisemattomiin tai vähän tunnettuihin dokumentteihin ja kuvaa erikoislaatuista perhettä ja elämäntapaa kartanokulttuurin koillisessa periferiassa. Atte von Wright on kuopiolainen elintarvikebiotekniikan emeritusprofessori Itä-Suomen yliopistosta ja von Wright -suvun nykyinen päämies. Suku- ja paikallishistoria on hänen pitkäaikainen harrastuksensa.

Tiedot

Päivämäärä:
lauantai 29.6.2024
Aika:
13:00 - 14:00
Hinta:
10 € - 12 €
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, ,
Kotisivu:
www.runonjalaulunrautalampi.fi

Tapahtumapaikat

Rautalammintie 4
Rautalampi, Pohjois-Savo 77700 Suomi
+ Google Map
Rautalampi, 77700 Suomi + Google Map

Tähän kalenteriin on koottu eri toimijoiden Rautalammilla järjestämiä tapahtumia. Rautalammin kunta ei vastaa tietojen oikeellisuudesta.

Jos haluat oman tapahtumasi lisättäväksi kalenteriin jätä tapahtuman tiedot linkin takaa löytyvällä lomakkeella.