Yks’ hujjaus

Elämää Rautalammilla 20.2.2024 — 12:49

Kyläkeskustassa asumisen mahtavia puolia on se, että minnekään ei ole pitkä matka. Ja työmatkalla eli Rautalammin raitin varrella voi hoitaa monet arkiaskareet noin niin kuin vahingossa: sijoitusasiat pankissa, päänhuolto parturissa, keho hierojalla, ruoka- ja päivittäistavarat kaupoista, lääkinnälliset asiat apteekista. Vaatetus, korut ja lahjat löytyvät myös. Kulkuvälineen eli talviaikaan potkurin uskaltaa hyvin jättää parkkiin liikkeen eteen ja se jopa luistaa, ellei ihan juuri ole hiekoitettu kävelyteitä. Ja ei tuo matka-aika ole pitkä sulan kelien aikaan: lähes yhdellä pyöräpotkaisulla perillä, ellei sitten ole tulossa Toholahdesta kylälle päin. Se on vähän takkuisempi suunta tulla, vaikka maisemat ovat kyllä kohdillaan.

Kyllä siinä pää tuulettuu, kun saa turvallisesti matkaa taittaa raittiissa ilmassa kylän mukavassa ja sopivassa hiljaisuudessa. Tässä mielessä ei ole ikävä Etelä-Suomen aamu- ja iltaruuhkia teillä, täysiä lähijunia, kaupungin liikenne- ja rakennusmeteliä.

Toki sitä hujausta pidentävät vastaantulijat. Kuuluu asiaan vaihtaa kuulumiset tuttujen ja välillä tuntemattomien kanssa, päivitellä ja välillä setviä työasioita. Yks’ hujjaus: olen taas rakastunut raittiin!

#rautalampi #kyllämaallaonmukavaa #rakasturaittiin

Elämää Rautalammilla

Tässä blogissa kerrotaan tarinoita Rautalammilta. Vierailevia kirjoittajia.

Haluatko mukaan kirjoittajaksi? Ota ihmeessä yhteyttä: tiina.laitinen@rautalampi.fi

« Uutishuone

Chatbot