Vedenjakeluhäiriöitä Rautalammilla elo- ja syyskuussa

Rautalammin kunta aloittaa kuntakeskuksen runkovesijohdon saneeraustyön valmistelut. Valmistelutyöt aiheuttavat häiriötä vedenjakelussa kirkonkylän alueella elo- ja syyskuun aikana. Häiriöiden aikana vettä ei välttämättä tule ollenkaan. Häiriöiden jälkeen vedessä voi ilmetä samentumia, jolloin vettä tulee juoksuttaa kunnes se kirkastuu.

Häiriöistä tiedotetaan tarkemmin päivitetään tähän uutiseen, heti kun ajankohdat ovat tiedossa.

Tiedossa olevat vedenjakeluhäiriöt

  • Keskiviikko 14.8.2019 klo 09.00 – 15.00

Lisätietoja runkovesiputken saneerauksesta

Runkovesiputken saneerauksen valmistelu aloitettiin elokuussa 2019. Asiantuntijat ovat suositelleet saneerausmenetelmäksi sujutusta, jossa vanhan putken sisään asennetaan uusi, läpimitaltaan hieman pienempi putki.

Suuri osa Rautalammin kuntakeskuksen runkovesiputkesta on rakennettu 1950-luvulla ja siten elinkaarensa loppupuolella. Runkovesiputken saneerausta hankaloittaa se, että putkistoja on tuolloin rakennusaikana dokumentoitu hyvin vajavaisesti. Sen vuoksi nyt suunnitteluvaiheessa putkistoa suljetaan osa kerrallaan pyrkien samalla selvittämään mitkä osuudet vaikuttavat minkäkin alueen vedentuloon.  Suunnitteluun liittyvät vesikatkot pyritään ajoittamaan kello 09 ja 15 väliselle ajalle.

Vesikatkoihin liittyen selvityksen tekijät tulevat myös vierailemaan kiinteistöissä kysymässä tuleeko vettä yhä. Tämä nopeuttaa selvitystyötä. Kyseisillä henkilöillä on asianmukaiset henkilökortit mukanaan.

Oman haasteensa luo myös se, että runkovesiputki kulkee pääosin kunnan läpi kulkevan päätien, kantatien 69 vierustalla.

Runkovesiputkessa on vuoden 2019 aikana tapahtunut kaksi suurta vuotoa, joiden myötä suunnitteilla ollutta saneerausta on päätetty aikaistaa. Saneerauksen tarkka aikataulu ei ole vielä tiedossa, mutta sen on määrä alkaa loppuvuodesta 2019. Varsinaisen saneerauksen aikana vesikatkot voivat olla pitkiäkin, mutta niistä tiedotetaan hyvissä ajoin etukäteen ja tällöin kunnanviraston pihalle tullaan järjestämään väliaikainen vedenjakelupiste.

Vedenjakeluhäiriöihin kannattaa varautua ottamalla puhdasta vettä astioihin. Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä!

MUOKATTU:
12.8.2019 klo 14.30. Lisätty vedenjakeluhäiriön ajankohta viikolle 33.
19.8.2019 klo 11.00 Lisätty tietoa hankkeesta

 

Lisää ajankohtaisia

Elokuun toisella viikolla Rautalampi-järvestä löytyneiden kuolleiden kalojen kuolinsyyn tutkimukset ovat valmistuneet. Pohjois-Savon ELY-keskuksen biologi Ilpo Käkelä vahvistaa jo aiemmin esillä olleet syyt kalakuolemille. – Tulokset vahvistavat, että kalakuolemat johtuivat luonnon olosuhteide...
HAE MUKAAN RAUTALAMMIN NUORISOVALTUUSTO RAUNOON! Uusi kausi starttaa 1.10.2019-30.9.2020. RauNo on sivistyslautakunnan alainen ja toimii yhteistyössä nuorisotoimen kanssa. Mukaan pääsee 6-8 nuorta. Valinnat tehdään vapaamuotoisen hakemuksen ja haastattelun kautta. RauNo:n toimintakausi on yhden vuod...
Siirtoviemäriverkoston laajentaminen Rautalammilla jatkuu. Kaivinkoneet ovat elokuun puolivälissä aloittaneet kaivaustyöt Maukoskalliontien läheisyydessä. Kaivaukset jatkuvat järjestyksessä seuraaville alueille: Talvitie Hankavedenrannantie Kerkonkoskentie ja Kerkonkoski