Vesitilanne palautumassa normaaliksi – vedenkeittokehotus voimassa ainakin torstaihin saakka

19.7.2019 — 17:34

Rautalammilla sattunut runkovesiputken rikkoutuminen on saatu korjattua ja tilanne on palautumassa normaaliksi. Vesijohtoverkostoa täytetään vedellä rauhalliseen tahtiin, joten koko viikonlopun ajan vettä tulee hanasta normaalia pienemmällä paineella. Myös putkistosta poistuvan ilman aiheuttamat katkokset ovat aivan normaaleita.

Rautalammin kunnan vesilaitoksen alueella on voimassa juoma- ja ruokakäyttöön menevän veden keittokehotus. Keittokehotus on voimassa näillä näkymin ainakin torstaihin 25.7. Saakka. Väliaikainen vedenjakelupiste palvelee Rautalammin kunnanviraston pihalla, osoitteessa Kuopiontie 11.

K-Marketin edustalla, Kuopiontien varressa sijaitseva kaivanto on avoimena viikonlopun ajan ja sen vuoksi kantatiellä 69 käytössä on toistaiseksi vain yksi ajokaista. Autoilijoita pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta keskustan alueella.

Vettä tulee juoksuttaa hanoista reilusti värjäytymien sekä sameuden poistamiseksi ja kaikki juomavesi kehotetaan keittämään yleisenä varotoimenpiteenä. Keittokehotus on voimassa toistaiseksi ja sen päättymisestä tiedotetaan erikseen. Keittokehotus ei koske Rautalammin kunnan alueella toimivien vesiosuuskuntien verkostojen aluetta, ainoastaan niitä alueita jotka kuuluvat Rautalammin kunnan vesilaitoksen piiriin.

Korjauksen yhteydessä tapahtuneet painevaihtelut ovat saattaneet saada putkissa olevaa sakkaa liikenteeseen, joka voi aiheuttaa vedessä sameutta ja värjäymiä.

Sameaa vettä ei tule käyttää. Mikäli vettä ei tule pitkänkään odottelun jälkeen tai muita ongelmia ilmenee vesijohtovedessä, kannattaa olla yhteydessä päivystävään talonmieheen, puh. 0400175264

Talousveden käsittelyssä on noudatettava seuraavia ohjeita:

  • Keittämätöntä vesijohtovettä ei saa nauttia: kaikki ruuanvalmistukseen tai juomaksi käytettävä vesi on keitettävä – tämä koskee myös esimerkiksi salaatin huuhteluvettä.
  • Pelkkä kiehauttaminen ei riitä: vettä tulee keittää 5-10 minuuttia. Keittämättömällä vedellä voidaan silti esimerkiksi pestä pyykkiä ja peseytyä, mikäli vesi on normaalin väristä ja tuoksuista.
  • Terveydensuojeluviranomaisen mukaan vettä voi keittää kerralla suuremman määrän ja käyttää myöhemmin jäähdytettynä.
  • Asiasta tiedotetaan heti, kun vedenkeiton voi lopettaa. Arvio on, että keittokehotus jatkuu torstaihin 25.7. saakka.

« Uutishuone