Marketta Virta ”Koko kylän varaäidiksi”

7.10.2019 — 08:55

Rautalammin Nuorisovaltuusto RauNo aloitti uuden perinteen, jonka tarkoituksena on valita vuosittain Rautalammin kunnasta yksi aikuinen, joka omalla toiminnallaan edesauttaa nuorten hyvinvointia. Vuonna 2019 RauNo valitsi kunniakirjan saajaksi Marketta Virran, joka toimi 27 vuotta kouluterveydenhoitajana lähinnä Rautalampilaisten nuorten ja lasten parissa. Kunniakirjassa Markettaa kiiteltiin ”ansiokkaasta työurasta nuorten parissa” sekä hänet nimitettiin ”Koko kylän varaäidiksi”.

Rautalammin nuorisovaltuustosta Hertta Lehtolainen ja Wilhelmiina Nyyssönen haastattelivat Markettaa kunniakirjan johdosta:

Mitä tunteita kunniakirjan saaminen sinussa herättää?

-Olen hyvin yllättynyt ja otan kunniakirjan vastaan kiitollisena. Samalla mieleeni nousee monia muistoja menneiden vuosien varrelta kouluterveydenhoitajan työstäni. Työni koululla oli monella lailla rikasta ja antoisaa. Se oli elämänmakuista aikaa.

Mitä mieltä olet tästä uudesta perinteestä?

-Minusta tämä uusi perinne tuntuu todella hyvältä. On tärkeää, että arkista työtä tekeviä arvostetaan ja muistetaan.

Mikä on/oli parasta nuorten kanssa työskentelyssä?

-Oli hienoa nähdä lasten kasvavan ja kehittyvän. Oli myös koskettavaa nähdä, miten monet nuoret selvisivät vaikeistakin elämäntilanteista eteenpäin elämässään.

Mitä ”Koko kylän varaäiti” mielestäsi tarkoittaa ja mitä se sinulle merkitsee?

-Lapset ja nuoret tarvitsevat omien vanhempiensa lisäksi muitakin aikuisia tuekseen elämässään, siksi ”varaäitejä” tarvitaan. Koska olin kouluterveydenhoitajana 27 vuotta, tulin monille perheille tutuksi ja siten ”varaäidiksi”. Olen kokenut ”varaäitinä” olemisen suurena luottamuksenosoituksena ja elämänrikkautena.

Rautalammin nuorisovaltuuston toimintakausi on lokakuusta syyskuuhun. Kauden 2019-2020 RauNo:on kuuluvat Matti Utriainen, Henna Suosaari, Wilhelmiina Nyyssönen, Hertta Lehtolainen, Aada Jaamalainen, Arttu Korhonen ja Matias Jalkanen

« Uutishuone