Vedenjakeluhäiriöitä Rautalammilla elo- ja syyskuussa

8.8.2019 — 15:49

Rautalammin kunta on aloittanut runkovesijohdon saneeraustyön valmistelut. Valmistelutyöt aiheuttavat häiriötä vedenjakelussa kirkonkylän alueella elo- ja syyskuun aikana.

Selvitystyöhön liittyvät häiriöt vaikuttavat siten, että pienillä alueilla kerrallaan vettä ei tule välttämättä ollenkaan. Häiriöiden jälkeen vedessä voi ilmetä samentumia, jolloin vettä tulee juoksuttaa kunnes se kirkastuu.

Mikäli ilmoitettujen katkosten aikana kotitaloudessanne tai yrityksessänne ei tule vettä pyydämme ilmoittamaan siitä Rautalammin kunnan vesilaitokselle. Tämä nopeuttaa kartoitustyötä.

Esko Nikulainen

040 8382556

esko.nikulainen@rautalampi.fi

Yksikkö

Tekninen osasto

Toimipaikka

Vedenottamo

Häiriöistä tarkat ajankohdat päivitetään tähän uutiseen sitä mukaa, kun ne saadaan tietoomme.

Tiedossa olevat vedenjakeluhäiriöt

    • Keskiviikko 14.8.2019 klo 09.00 – 15.00
    • Torstai 29.8.2019 klo 09.00 – 15.00 (Arvioitu vaikuttavan opintien ja kuusitien läheisyydessä.)

Lisätietoja runkovesiputken saneerauksesta

Runkovesiputken saneerauksen valmistelu aloitettiin elokuussa 2019. Asiantuntijat ovat suositelleet saneerausmenetelmäksi sujutusta, jossa vanhan putken sisään asennetaan uusi, läpimitaltaan hieman pienempi putki.

Suuri osa Rautalammin kuntakeskuksen runkovesiputkesta on rakennettu 1950-luvulla ja siten elinkaarensa loppupuolella. Runkovesiputken saneerausta hankaloittaa se, että putkistoja on tuolloin rakennusaikana dokumentoitu hyvin vajavaisesti. Sen vuoksi nyt suunnitteluvaiheessa putkistoa suljetaan osa kerrallaan pyrkien samalla selvittämään mitkä osuudet vaikuttavat minkäkin alueen vedentuloon.  Suunnitteluun liittyvät vesikatkot pyritään ajoittamaan kello 09 ja 15 väliselle ajalle.

Vesikatkoihin liittyen selvityksen tekijät tulevat myös vierailemaan kiinteistöissä kysymässä tuleeko vettä yhä. Tämä nopeuttaa selvitystyötä. Kyseisillä henkilöillä on asianmukaiset henkilökortit mukanaan ja Rautalammin kunnan työvaatteet työasunaan.

Oman haasteensa luo myös se, että runkovesiputki kulkee pääosin kunnan läpi kulkevan päätien, kantatien 69 vierustalla.

Runkovesiputkessa on vuoden 2019 aikana tapahtunut kaksi suurta vuotoa, joiden myötä suunnitteilla ollutta saneerausta on päätetty aikaistaa. Saneerauksen tarkka aikataulu ei ole vielä tiedossa, mutta sen on määrä alkaa loppuvuodesta 2019. Varsinaisen saneerauksen aikana vesikatkot voivat olla pitkiäkin, mutta niistä tiedotetaan hyvissä ajoin etukäteen ja tällöin kunnanviraston pihalle tullaan järjestämään väliaikainen vedenjakelupiste.

Vedenjakeluhäiriöihin kannattaa varautua ottamalla puhdasta vettä astioihin. Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä!

MUOKATTU:
12.8.2019 klo 14.30. Lisätty vedenjakeluhäiriön ajankohta viikolle 33.
19.8.2019 klo 11.00 Lisätty tietoa hankkeesta
26.8.2019 klo 11.00 Lisätty vedenjakeluhäiriön ajankohta viikolle 35.

« Uutishuone