Ladataan Tapahtumat

Veden äärellä II – Jorma Knuutisen luontokuvia

ke 29.8.2018 - to 27.9.2018

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Jorma Knuutisen valokuvanäyttely Veden äärellä II on esillä Rauta-lammin kirjastossa 29.8.–27.9. Näyttely on hieman suppeampi kuin Suonenjoen Kellarikalleriassa alkukesällä esillä ollut Veden äärellä, mutta toisaalta siinä on esillä myös kahdeksan uutta tämänkeväistä ja -kesäistä teosta.

Jorma Knuutinen on harrastanut valokuvausta jo vuosikymmeniä. Hänen kuvauskohteitaan ovat ennen muuta luonto, mutta myös ihmiset, koirat sekä viime aikoina myös erilaiset pinnat kuvioineen. Mieltymys entistä abstraktimpaan ja yllätyksellisempään kuva-ilmaisuun ilmenee myös tässä näyttelyssä.

Veden äärellä II -näyttelyn kuvat ovat tutkielmia valon, veden ja ympäröivän maiseman vuoropuhelusta. Veden pinta ja siinä näkyvät kuvajaiset luovat mielikuvituksellisia näkymiä ja tunnelmia, jotka kukin näkee omalla tavallaan. Kuville ei siten ole annettu nimiä. Kuvat on otettu Rautalammilla Etelä-Konneveden ja Konnekosken sekä Äijäveden ympäristössä.

Näyttelyn kuvat ovat ”luomukuvia”. Niissä kameran tallettamat asiat ja ilmiöt näytetään sellaisina, kuin ne kuvaushetkellä olivat. Paria tietoista kameran heilautusta lukuun ottamatta mitään kuvaus-tekniikkaan tai radikaaliin kuvankäsittelyyn liittyviä tehostekeinoja ei ole käytetty.

Tiedot

Alkaa:
ke 29.8.2018
Loppuu:
to 27.9.2018
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Rautalammin kunnan kulttuuritoimi
Puhelin:
040 672 7170
Sähköposti:
pirkko.annala(at)rautalampi.fi

Tapahtumapaikka

Rautalammin kirjasto
Rautalammintie 4
Rautalampi, 77700 Suomi
+ Google Map