Ladataan Tapahtumat

Sirpa Hasan batiikkinäyttely ”Kertomuksia kesästä”

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

ke 1.8.2018 - pe 31.8.2018

Sirpa Hasan väikkäiden batiikkitöiden näyttely Jatkoaikaliikkeessä Rautalammin keskustassa.

Näin Hasa kertoo itse näyttelystään:

”Tuon esille batikkikankaita kierrätysteemalla, joka sopii mielestäni JatkoAikaLiikkeeseen ja myös jokaisen elinympäristöstämme huolta pitävän tapaan toimia.
Olen työskennellyt batikin parissa vuodesta 1992. Silloin koin saapuneeni kotiin, löytäneeni tekniikan, jossa pystyn yhdistämään tekstiilin ja kuvakerronnan. Kotoa piti sitten lähteä maailmalle tutkimaan kuinka eri kulttuureissa batikkia on tehty ja tehdään. Tutuksi tulivat Jaavan saari Indonesiassa ja Ghana Länsi-Afrikassa sekä tapaamiset Belgiassa batikkitaiteilijoiden kanssa ”kokoontumisajoissa”.

Lempimateriaalejani ovat pellava ja viskoosi. Molemmat värjäytyvät loistavasti ja ovat vanhoja selluloosakuituja – viskoosista on meillä ennen käytetty nimeä silla. Etsin varastoistani vanhoja kankaita, liinoja, pyyheliinapeittoja, kirjailtuja lakanoita, kuviokudottuja käsipyyhkeitä jne. Vahausten ja värjäysten muodostaessa kuviota ne saavat uuden elämän, vaikka olisivat jo kertaalleen hylättyjä rispaantuneisuuden, vanhanaikaisuuden, ruostetäplien tai käyttäjän poismenon vuoksi. Vanhaa kangasta tulee käsitelleeksi eri tavalla kuin uutta, aivan kuin sen henki olisi toinen ja haluaisi olla mukana.

Asun maalla ja kotipiha on tärkeä eläimineen ja kasveineen. Ne tulevat jatkuvasti teoksiin, halusin tai en. Mielikuvituspihassa laukkaavat siniset, musikaaliset hevoset ja ilmaan lehahtavat keltaiset korpit. Ritarinkannusten välissä voi päästä todistamaan aidon ritarin ja hovineidon salaisen kohtaamisen, kotkansiipien suojassa pikku kanaset ovat kuin isoveljen hellässä huomassa ja kettujen tanssiaisiin harjoitellaan kesäöinä foxtrottia.”

Tiedot

Alkaa:
ke 1.8.2018
Loppuu:
pe 31.8.2018
Hinta:
Ilmainen
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.facebook.com/rimpulat/

Järjestäjä

JatkoAikaLiike
Puhelin:
0503521011
Sähköposti:
ulla.moller@pp.lampinet.fi
Kotisivu:
www.ompelimojatkoaika.fi

Tapahtumapaikka

JatkoAikaLiike
Kuopiontie 30
Rautalampi, Pohjois - Savo 77700 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
503521011