Tapahtumakalenteri Rautalammilla tapahtuu-sivu Facebookissa. 

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Rautalammin Talkoopäivä 2019

la 11.5.2019 09:00 - 15:00

Rautalampi tunnetaan talkoohenkisyydestään ja on myös palkittu siitä. Joka keväisenä, koko kylän yhteisenä Talkoopäivänä toukokuussa laitetaan yhdessä Rautalampia kuntoon. Korjataan, siistitään, rakennetaan ja mitä keksitäänkään. Talkoita pidetään keskusta-alueen lisäksi myös Kerkonkoskella ja Vaajasalmessa.

Ohjelma

Avaus ja kohde-esittelyt museon puistossa klo 9.

Kunnan tarjoama talkoolounas klo 12-13.

Talkooneuvonta palvelee klo 15:een.

Ota omat haravat tai muut työvälineet mukaan mahdollisuuksien mukaan sekä mielellään myös huomioliivit erityisesti pääraitin varren kohteissa toimiessa.

Kaikki talkoolaiset on vakuutettu talkoopäivän ajan.

Talkookohteet 2019:

1. Suuri äitienpäiväkortti kirkon eteen ja leikkipäivä
Talkoopäivä 11.5. on myös koko perheen leikkipäivä. Kaikki talkoolaiset kutsutaan tekemään suura äitienpäiväkorttia kirkon eteen katuliiduilla. Klo 11 leikkivarjoleikkejä, klo 11 laululeikkejä, yhteisleikkejä, suunnistusta ym. klo 9.30-12.00 välisenä aikana kirkkopuistossa. Järj. MLL Rautalammin paikallisyhdistys ja Rautalammin seurakunta

2. Vesiaihe keskusaukiolle
Kirkonkylän keskusaukiolle talkoillaan vesiaihe ilahduttamaan niin oman kunnan väkeä kuin matkailijoitakin.

3. Talkootarhat kuntoon
Rautalampilainen keksintö, Talkootarha, on kaunis, tuoksuva ja maistuva minipuutarha, joka on rakennettu kuormalavoille pyörätuoli- ja seisomakorkeuteen. Hoitolaitosten asukkaat pääsevät nauttimaan kesästä tekemällä ja vaalimalla helppohoitoisia tarhoja. Lähtö tarhojen kunnostukseen yhdessä museon pihasta talkooavauksen jälkeen. Yhteyshenkilö: Teuvo Vepsäläinen

4. Ikäihmiset ulkoilemaan
Tule mukaan ulkoilemaan palvelutalojen asukkaiden kanssa! Joku ilahtuu käynnistä kylällä, toinen pienestä lenkistä lähiympäristössä. Nämä talkoot alkavat klo 13.00, ja ilmoittautumiset toivotaan mielellään jo ennen Talkoopäivää. Kerrothan ilmoittautuessasi, voitko taluttaa pyörätuolia. Keskusaukion teltassa voit tutustua SPR:ään ja kertoa kiinnostuksestasi tulla mukaan toimintaan muulloinkin kuin Talkoopäivänä. Yhteyshenkilö: Sonja Salminen, puh. 040 560 2621.

5. Museon pihan haravointitalkoot
Museon pihalle kutsutaan paljon väkeä – luvassa on kunnonkokoinen haravointi- ja siistimisurakka. Omat haravat ja hanskat mukaan! Yhteyshenkilö: Leni Koukkari 044-7530141

6. Tapahtumataulun kunnostus
Korjataan Kulttuuriseuran ilmoitustaulu kirkkoherranviraston edustalla Pekka Saarikon johdolla. Yhteyshenkilö: Petri Virta, 040 828 4832

7. Ikkunanpesutalkoot
Ikkunanpesutiimi rätteineen ja lastoineen ahkeroi tänäkin vuonna raitin varrella! Yhteyshenkilö Marja-Liisa Korhonen: 0400 982936

8. Alatien leikkipuiston talkoot
Alatien leikkipuistossa haravointia, pensasangervojen leikkausta ja aitalautojen paikoilleen naulaamista. Sisustajalle tekemistä leikkimökin sisustamisessa. Leikkimökki voisi kaivata myös verhoja, tarpeettomaksi jääneitä kalusteita yms. Tämä kohde on vielä kokonaan vaikka tekijöitä!

9. Kukkapenkkien kunnostustalkoot
Rautalammin Martat talkoilevat museon pihalla kunnostaen etupihan kukkapenkkejä. Martat tarjoilevat myös talkoolounaan museon pihalla. Yhteyshenkilö: Kaisa-Liisa Piironen 040 183 6110.

10. Ratsastuskeskuksen talkoot
Ratsastuskeskuksen talkoissa yleistä paikkojen kesäkuntoon laittamista, aitojen korjaamista, esteiden maalausta ym. Yhteyshenkilö Tiina Vainikainen: 0400 507189.

11. Kerkonkosken kylän talkoot
Kerkonkoskella talkoillaan Keitaalla alkaen klo 9.30. Talkooruoka klo 12.00 Keitaalla. Haravointia ja ruusupuskien poistoa. Omat työvälineet mukaan!

12. Vaajasalmen talkoot
Vaajasalmen talkoissa Nokisenkosken ja kioskin tienoo – ja jos väkeä riittää – Säynätsalmen puskien raivaus, että ilta-aurinko ja järvi saadaan grillauspaikalle näkyviin. Osakaskunta tarjoaa talkoomakkaran ja kioski kahvit talkooväelle. Omat haravat yms. mukaan! Kokoontuminen kioskille klo 10.00

13. Leijonien aitatalkoot
Leijonat jatkavat viime vuonna aloitettua museon piitkän aidan kunnostusprojektia.

14. Kuutinharjun – Tyyrinvirran teiden varsien siivoustalkoot
Klo 07 alkaen. Kävellään leppoisasti jutellen ja samalla kerätään roskat muovipusseihin, jotka jätetään tien varteen ja keräämisen jälkeen kootaan autolla pois. Sosiaalinen ja leppoisa tapahtuma. Järj. Elämysten ja Ystävyyden kartano

15. Urheilukentän talkoot
Rautalammin Urheilijat tyhjentävät ja järjestävät talkoopäivänä kentän kaarihallin, siirtävät alamäkiluisteluradan sillan ja siistivät kentän ympäristöä. Yhteyshenkiö Janne Mensonen 040 8284831.

16. Työväentalon talkoot
Työväentalolla putsataan työväentalon ympäristöä ja pihapiiriä.

17. Koululaisten talkoot
Matti Lohen koululaiset siistivät erityisesti koulun ympäristöä jo talkoopäivän alusviikolla! 6 A- luokka on menossa mukaan hautausmaan siivoustalkoisiin torstaina.

18. Korholan talkoot
Korholan kartanossa talkoillaan puutarhatöiden merkeissä klo 9-15. Tervetuloa mukaan omien haravoiden kanssa. Korhola tarjoaa perinteisesti todella maittavan lounaan. Ruokailun järjestämiseksi mielellään toivotaan etukäteisilmoittautumisia. Yhteyshenkilö: Juho Pahajoki 050 4119269

19. Kunnanviraston kukkapenkkien kunnostustalkoot
Puutarhakerholaiset kunnostavat kunnanviraston kukkapenkkejä talkoopäivänä.

20. Kevätsiivousta koko kylällä
Haravointi, roskien keruu ja muu ympäristön siistiminen on parasta hyötyliikuntaa. Sitä tarvitaan koko kylällä, erityisesti kaikkialle näkyvän raitin ja lähiteiden varsilla. Kokoa naapurusto haravoimaan lähiteitäsi tai tule museolle aamulla, niin lähdetään porukalla siivoushommiin. Omat haravat ja hanskat mukaan!

21. Vanhan Kansanvoiman rapsutustalkoot
Vanha Kansanvoiman talo (nykyinen Grilli-Pizzeria) on saamassa kesällä uuden maalipinnan. Sitä ennen on kuitenkin rapattava. Jos laastihommat taittuvat ja haluat olla avuksi, otahan yhteys Purasen Jukkaan, 0500 672 336.

Kohteita päivitään jatkuvasti myös facebookiin https://www.facebook.com/events/1644814505826110/

Tule mukaan!

 

Tiedot

Päivämäärä:
la 11.5.2019
Aika:
09:00 - 15:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Rautalampi, 77700 Suomi

Järjestäjä

rautalampilaiset

Tähän kalenteriin on koottu eri toimijoiden Rautalammilla järjestämiä tapahtumia. Rautalammin kunta ei vastaa tietojen oikeellisuudesta.

Jos haluat oman tapahtumasi lisättäväksi kalenteriin jätä tapahtuman tiedot linkin takaa löytyvällä lomakkeella.