Tapahtumakalenteri Rautalammilla tapahtuu-sivu Facebookissa. 

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Rautalammin kunta järjestää ”Liikutaan yhdessä” -kampanjan toukokuussa

ti 1.5.2018 08:00 - to 31.5.2018 17:00

Rautalammin kunta on mukana valtakunnallisessa Voimaa Vanhuuteen kärkihankkeessa jonka ensisijainen tavoite on kehittää ja ylläpitää hyviä toimintatapoja iäkkäiden liikuntaharjoitteluun. Liikkuminen on helppo, kustannustehokas ja iäkkäille mieluisa tapa vahvistaa terveyttä ja toimintakykyä. Itsenäinen elämä jatkuu pidempään ja hoivapalvelujen tarve vähenee. Säännöllisellä voima- ja tasapainoharjoittelulla sekä ulkoilulla liikkumiskyky vahvistuu. Elämänmenossa on helpompi pysyä kiinni. Liikunta rakentaa rytmiä arkeen, treenaa muistia ja virkistää mieltä.

Voimaa Vanhuuteen työryhmä on ottanut yhdeksi tavoitteekseen kuntalaisten ulkoilumahdollisuuksien lisääminen. Yksi osa toteutusta on ”Liikutaan yhdessä” – kampanja joka järjestetään toukokuussa.

Kampanjan idea on, että jokainen Rautalammin kunnan työntekijä voi halutessaan käyttää toukokuun aikana tunnin työajastaan ikäihmisen liikunnan tukemiseen ulkoilun merkeissä (suositus +75 vuotta). Ikäsuositus on hankkeen kohderyhmän suositus, toki kampanjaan voi osallistua kaiken ikäiset ikäihmiset.

Tämä voi tarkoittaa vaikka kävelylenkkiä naapurin eläkeläisrouvan kanssa, luontopolun ihastelua isoäidin matkassa, ulkoiluystävänä toimimista kotona asuvalle ikäihmiselle tai ulkoiluavustusta palvelukodin asukkaalle.

Rautalammin kunta haastaa muita lähialueen kuntia ja yrityksiä mukaan ”Liikutaan yhdessä” -kampanjaan.

Ikäihminen: osallistuminen kampanjaan on helppoa. Täytä kunnanvirastotalon infopisteeltä tai kirjastolta löytyvä kaavake ja palauta se kirjaston/kunnanvirastotalon työntekijälle. Olemme sinuun yhteydessä! Voit halutessasi sopia ulkoilusta suoraan myös Rautalammin kunnan työntekijän kanssa.

Kunnantyöntekijä: sovi ulkoilukäynti suoraan ikäihmisen kanssa ja informoi siitä esimiehellesi. Ikäihmisten tietoja saat tarvittaessa kunnanvirastotalon infopisteen työntekijältä.

Lisätietoja aiheesta:

Inna Kääriäinen
vs. vapaa-aika sihteeri
inna.kaariainen@rautalampi.fi
puh. 040 576 5952

Tiedot

Alkaa:
ti 1.5.2018 08:00
Loppuu:
to 31.5.2018 17:00

Tapahtumapaikka

Rautalampi
Rautalammintie 4
Rautalampi, Pohjois-Savo 77700 Suomi
+ Google Map

Tähän kalenteriin on koottu eri toimijoiden Rautalammilla järjestämiä tapahtumia. Rautalammin kunta ei vastaa tietojen oikeellisuudesta.

Jos haluat oman tapahtumasi lisättäväksi kalenteriin jätä tapahtuman tiedot linkin takaa löytyvällä lomakkeella.