Tapahtumakalenteri Rautalammilla tapahtuu-sivu Facebookissa. 

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kansallisen Veteraanipäivän kunnianosoitukset sankarihaudoilla

ti 27.4.2021 13:00

Rautalammin sankarihaudoilla tulee olemaan kunnan, seurakunnan sekä reserviläisjärjestöjen toimesta pienimuotoiset kunnianosoitukset Kansallisena veteraanipäivänä tiistaina 27.4.2021 klo 13. Seppeleenlaskun lisäksi kuullaan Raimo Jalkasen puheenvuoro sekä Matti Lohen koulun koululaisten laulua. Kunnianosoitus striimataan ja on seurattavissa tästä  https://fb.me/e/3SUU0V9cT

Mahdollisia paikalle saapuvia osallistujia pyydetään huomioimaan hygieniaohjeet ja turvavälit sekä käyttämään kasvomaskeja. Koronarajoitteista johtuen kahvitilaisuutta ei voida järjestää.

Lisäksi on tulossa Pohjois-Savon yhteinen veteraanipäivän virtuaalijuhla, jota voi seurata Kuopion kaupungin verkkosivuilta. Kansallinen pääjuhla järjestetään Tampereella, ja se televisioidaan TV1-kanavalle. Pääjuhlaa voi katsoa myös jälkikäteen Yle Areenasta. Näistä tarkemmin alla olevasta tiedotteesta.

Kuntaliitto ohjeistaa palvelutaloja ja hoitokoteja mahdollistamaan lähetettävien tapahtumien seuraamista veteraanipäivänä. Kansallisen veteraanipäivän keskeisenä tavoitteena on veteraanien perinnön siirtäminen seuraaville sukupolville, joten myös kouluja, oppilaitoksia sekä nuorisojärjestöjä kannustetaan huomioimaan veteraanipäivä tapahtumissaan.

Laajempi tiedote maakunnallisesta sekä kansallisesta virtuaalijuhlasta:

Pohjois-Savon yhteinen Kansallisen veteraanipäivän juhla

Kansallista veteraanipäivää juhlistetaan tänä vuonna Pohjois-Savossa verkkotallenteen välityksellä. Koronapandemian vuoksi juhlaa ei pystytä toteuttamaan perinteisenä yleisötapahtumana. Verkkojuhlaa pääsee katsomaan 27.4.2021 Kuopion kaupungin verkkosivuilta https://www.kuopio.fi/veteraanipaiva.

Tampereen kaupunki järjestää kansallisen veteraanipäivän pääjuhlan televisioituna tapahtumana ilman paikalla olevaa yleisöä. Pääjuhlan teemana on ”Ihmisten välillä hyvä tahto – Välvilja mellan människor”. YLE TV1 taltioi juhlan ja se nähdään 27.4.2021 klo 15 – 16. Lähetys on katsottavissa jälkikäteen myös Yle Areenasta. Kuntaliitto ohjeistaa palvelutaloja ja hoitokoteja mahdollistamaan lähetettävien tapahtumien seuraamista veteraanipäivänä. Myös kouluja, oppilaitoksia sekä nuorisojärjestöjä kannustetaan huomioimaan veteraanipäivä tapahtumissaan.

Tiedot

Päivämäärä:
ti 27.4.2021
Aika:
13:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, ,

Tapahtumapaikka

Rautalampi
Rautalammintie 4
Rautalampi, Pohjois-Savo 77700 Suomi
+ Google Map

Tähän kalenteriin on koottu eri toimijoiden Rautalammilla järjestämiä tapahtumia. Rautalammin kunta ei vastaa tietojen oikeellisuudesta.

Jos haluat oman tapahtumasi lisättäväksi kalenteriin jätä tapahtuman tiedot linkin takaa löytyvällä lomakkeella.