Suurten kiinteistöjen kattolumikuorma kannattaa tarkastaa

Suurten kiinteistöjen, esimerkiksi hallien, omistajien kannattaa varmistaa kattojen kestävyys suuren lumikuorman takia. Suomen Ympäristökeskus SYKE on varoittanut hallien omistajia suuresta lumikuormasta, koska esimerkiksi kattorakenteissa piilevät rakennevirheet alkavat tyypillisesti ilmetä maaston lumikuorman kasvaessa. Lumikuormat ovat viimeisimmän kuukauden aikana kasvaneet merkittävästi.

SYKE muistuttaa, että omakoti- ja pientalojen kattojen kestävyydestä ei käytännössä koskaan ole ollut ongelmaa, joten lumenpoistoon ei omakotiasujien tarvitse kattojen kestävyyden takia ryhtyä. Katolta putoava lumi voi kuitenkin aiheuttaa vaaraa.

Lumen poistaminen kannattaa antaa ammattilaisten tehtäväksi. Jos lumet aikoo poistaa itse, tulee työturvallisuudesta huolehtia aina ensimmäisenä. Lisäksi on varmistettava, ettei pudotettavan lumen alle jää ihmisiä tai omaisuutta. Jos lumen pudottamisen teettää ulkopuolisella, on huolehdittava, että pudottajan vastuuvakuutusturva on kunnossa.

 

Lisätietoja:

Lisää ajankohtaisia

Matti Lohen koulun liikuntasalin peruskorjaus etenee aikataulussa. Tällä hetkellä meneillään on salin lattian valaminen. Peruskorjauksen on määrä valmistua tammikuussa 2020, jolloin sitä päästään käyttämään taas ensi helmikuussa. Tekninen johtaja Antti Tuppura kertoo, että vanhasta salista jää käytä...
Rautalammin kunta aloittaa kuntakeskuksen runkovesijohdon saneeraustyön valmistelut. Valmistelutyöt aiheuttavat häiriötä vedenjakelussa kirkonkylän alueella elo- ja syyskuun aikana. Häiriöiden aikana vettä ei välttämättä tule ollenkaan. Häiriöiden jälkeen vedessä voi ilmetä samentumia, jolloin vettä...