Lapsiperheiden sosiaalipalvelut

Palveluista vastaa
Lasten, nuorten ja perheiden palvelut – Pohjois-Savon hyvinvointialue – Pohjois-Savo (pshyvinvointialue.fi)

Lapsiperheiden sosiaalipalveluilla parannetaan lapsiperheiden hyvinvointia ja ehkäistään ongelmien kehittymistä.

Perhetyö on perheen asumiseen, henkilökohtaiseen hoivaan ja huolenpitoon, lastenhoitoon ja kasvatukseen  sekä muuhun tavanomaiseen ja totunnaiseen elämään kuuluvien tehtävien ja toimintojen suorittamista tai niissä avustamista. Perhetyö perustuu sosiaalityöntekijän yhdessä perheen kanssa tekemään asiakassuunnitelmaan. Palvelupyynnön voi tehdä asiakas itse tai yhteistyössä perheen kanssa esimerkiksi neuvolan terveydenhoitaja ja sosiaalityöntekijä.

Perhetyön kokonaisuuden muodostavat kotiin annettava perhetyö.

Kaikenikäisille lapsille, nuorille sekä perheille tarkoitettu perheneuvola on aloittanut toimintansa Rautalammilla syksyllä 2019. Puhelinaika maanantaista keskiviikkoon, klo 10.00 – 11.00. Psykologi Sari Konttinen  ja sosiaalityöntekijä Kristiina Auvinen ovat Rautalammilla keskiviikkoisin sekä […]

Näin varaat ajan perheneuvolaan

Perheneuvolaan voit hakeutua sosiaalitoimen, koulun, varhaiskasvatuksen tai terveydenhuollon kautta. Lähetettä ei kuitenkaan välttämättä tarvita, Ajan voit varata suoraan itse puhelimitse työntekijöiltä, yhteystiedot ovat oheisena.

Tukea ja neuvontaa on mahdollista saata myös puhelimitse tai sähköpostilla. Puhelinkeskusteluun on hyvä varata aika.

Lähete on tarkoitettu ammattilaiskäyttöön ja pyydämme osoittamaan sen joko sähköisenä tai postissa Suonenjoen toimipisteeseen; Sairaalapolku 6,  77600 Suonenjoki.

lähete-ammattilaiskäyttöön

Huoli-ilmoitus

Jos olet huolissasi ihmisestä, tee huoli-ilmoitus. Tulosta oheinen lomake ja lähtetä se paperiversiona: Rautalammin kunta/Sosiaalitoimi, Kuopiontie 11,  77700 Rautalampi.

huoli-ilmoitus-Rautalampi

Lapsiperheiden kotipalvelu 

Lapsiperheiden kotipalvelu voi olla joko alle tai yli 5-tunnin tilapäistä palvelua tai säännöllistä palvelua. Jokaisen perheen tilanne ja tarve kartoitetaan yksilöllisesti. Kriteerien avulla kohdennetaan perhetyön palveluja lapsiperheille, jotka alentuneen toimintakykynsä vuoksi tarvitsevat tukea kotona selviytymiseen. Palvelu on ensisijaisesti tilapäistä apua, jota on tarjolla pääsääntöisesti alle kouluikäisten lasten perheille.