Sähköinen ilmoitustaulu liikuntapaikoista

Otimme tänään käyttöön Rautalammin kunnalle eners-järjestelmän liittyen ulko- ja sisäliikuntapaikkoihin. Vastaava järjestelmä on ollut Suonenjoella käytössä noin kuukauden. Eners-järjestelmässä on ilmoitustaulu , jonka ideana on, että esim. latujen huoltaja päivittää sitä aina ajettuaan ladun, jolloin ajankohtainen tieto välittyy (lähes) reaaliajassa kuntalaisille.

Rautalammin kunnan nettisivuilta löytyy liikuntapaikkojen sähköiset ilmoitustaulut. Ilmoitustauluja on tällä hetkellä kolme: sisäliikuntapaikat, uimahalli ja ulkoliikuntapaikat. Ilmoitustaululle päivitetään ajankohtaista tietoa mm. latujen, jääkenttien, salivarausten, ja alamäkiluisteluradan osalta. Ilmoitustaulua pääsee tarkastelemaan liikuntapaikat -sivuilta löytyvien linkkien kautta.

Liikuntapaikat

Ilmoitustaulu toimii tietokanavana kuntalaisten ja kunnan toimijoiden välillä. Ilmoitustaululle tiedotetaan reaaliajassa mm. latujen ajamisesta ja jään kunnosta. Lisäksi ulkoliikuntapaikolle tuodaan viikon 8 aikana QR-koodeilla varustettuja kylttejä, joiden kautta myös kuntalainen pystyy tekemään vikailmoituksia liittyen esimerkiksi ladun kuntoon tai palaneeseen lamppuun. Ilmoitukset tulevat suoraan työnjohtajille.

Lisää ajankohtaisia

Liitteenä talviliikuntalajien aikataulut ja ohjaajien yhteistiedot. Ryhmät alkavat pääsääntöisesti viikolla 50. Viikkohiihtojen alkamisesta informoidaan erikseen.HIIHTOKOULU ja muut talviliikuntalajit 2019

Joulukuussa lukion edustalla sijaitseva kiviaita muuttuu kyläläisten yhteiseksi joulukalenteriksi. Joulukuun jokaisena päivänä kiviaidalle ilmestyy uusi yllätys ohikulkijoiden ihmeteltäväksi. Uusi luukku ”avautuu” aina ilta yhdeksän ja seuraavan päivän keskipäivän välillä. Kiviaidan joulukalenterin tarkoituksena on ilahduttaa kuntalaisia ja tuoda joulumieltä kylänraitille. Kiviaidan joulukalenterin ensimmäisistä yllätyksistä vastaa kunnan oma väki, mutta yrityksiä, yhdistyksiä ja kaikkia kuntalaisia kutsutaan mukaan […]