Romina Bianco & Tango Del Norte konsertoivat Rautalammilla

Konsertti Rautalammin työväentalolla lauantaina 20.7. klo 18. Kahvitarjoilu 17.30 alkaen, kahvilippu 5€. Konserttilippuja voi ostaa ennakkoon Arttelista.

Lauantaina 20.7. on Rautalammin Työväentalolla mahdollisuus nauttia vähän harvinaisemmasta musiikkielämyksestä. Eteläamerikkalaisen musiikin suunnannäyttäjäksi Suomessa noussut yhtye, Tango del norte, ja argentiinalainen laulajatähti Romina Bianco ovat koonneet konsertin verran upeita lauluja, täydennettynä muutamalla instrumentaalinumerolla.

Konsertti on kunnianosoitus Etelä-Amerikan rakastetuimmalle folklaulajalle, Mercedes Sosalle. latinalaisen Amerikan ääneksi tituleeratulle laulajalegendalle. ”Olemme jo vuosia puhuneet, että pitäisi tehdä kiertue näiden hienojen laulujen ympärille, joita Mercedes Sosa on tehnyt tunnetuksi. Viime vuonna kiersimme Samin kanssa kahdestaan levynjulkistamiskiertueen tiimoilta ja edellinen vuosi taas kulki Suomi 100-teemalla. Nyt oli sopiva aika tälle projektille, kun saatiin vielä kalenteritkin sopimaan yhteen myös Rominan kanssa.”, kertoo yhtyeen pianisti, Ville Westergård.

Tango del norten kaksikko Sami Pirttilahti ja pianisti Ville Westergård on totuttu vuosien saatossa näkemään ja kuulemaan tangon taiturimaisina tulkkeina. Tällä kertaa tango tekee kuitenkin tilaa muille eteläamerikkalaisille rytmeille. Luvassa on meneviä ja tarttuvia tulkintoja sekä pakahduttavan tunteikkaita tarinoita elämästä. ”Upeaääninen Romina on vahvalla lavakarismallaan juuri oikea henkilö tavoittamaan Sosan laulujen tunnelmat. Tässä kokonaisuudessa on myös mukavasti haastetta tällaiselle luonnostaan ei niin tulisieluiselle suomalaiselle muusikolle”, Ville hymyilee.

Konsertin laulusolistina kuullaan kansainvälisesti arvostettua argentiinalaista laulajatartarta, Romina Biancoa. ”Rominalla on vientiä ympäri maailmaa ja hän konsertoikin säännöllisesti useiden huippuorkesterien kanssa. Ja on myös levyttänyt Tango del norten lisäksi mm. Nestor Marconin kaltaisten tangon suurimpien legendojen kanssa”, Ville kertoo. Tänä kesänä Romina esiintyi mm. Sata Häme Soi-festivaalin pääkonserttia Ikaalisissa, yhdessä Pirttilahti Tango Experiencen kanssa. Romina Bianco ja Tango Del Norte saapuvat Rautalammille konsertoimaan nyt toista kertaa.

Konsertti on Rautalammin Työväentalolla lauantaina 20.7. klo 18. Konserttikahvit ja herkullisia enpanadas-leivoksia tarjolla 17.30 alkaen. Kahvilippu 5€, käteismaksu.

Liput 10€. Liput ennakkoon Arttelista sekä klo 17.30 alkaen ovelta. Käteismaksu ja mikäli mahdollista pyydämme varaamaan tasarahan.

Lisätietoja esiintyjistä

Romina Bianco on Argentiinan valovoimaisimpia naislaulajia, joka vihdoin parin vuoden tauon jälkeen palaa Suomeen konsertoimaan Tango del norten kanssa. Romina on kysytty artisti ympäri maailmaa ja esiintynyt suurilla tangofestivaaleilla ja konserttilavoilla Argentiinassa, Pohjois-Amerikassa, Japanissa ja ympäri Eurooppaa. Suomessa hän on esiintynyt kutsuttuna artistina mm. Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalilähetyksessä sekä Maailmantango-festivaalilla, Tampereella.

Tango del norte on alansa ehdottommista huipuista koostuva yhtye, jonka ohjelmistossa ja sovituksissa yhdistyy ainutlaatuisella tavalla elementtejä argentiinalaisesta tangomusiikista, eteläamerikkalaisesta kansanmusiikista, jazzista sekä klassisesta musiikista. Yhtyeen bandoneonisti, Sami Pirttilahti, voitti elokuussa 2018 maailman arvostetuimman bandoneonkilpailun, ”Che Bandoneon”, Vermontissa Yhdysvalloissa.

  • Romina Bianco, laulu
  • Sami Pirttilahti, bandoneon
  • Ville Westergård, piano

Lisää ajankohtaisia

Elokuun toisella viikolla Rautalampi-järvestä löytyneiden kuolleiden kalojen kuolinsyyn tutkimukset ovat valmistuneet. Pohjois-Savon ELY-keskuksen biologi Ilpo Käkelä vahvistaa jo aiemmin esillä olleet syyt kalakuolemille. – Tulokset vahvistavat, että kalakuolemat johtuivat luonnon olosuhteide...
HAE MUKAAN RAUTALAMMIN NUORISOVALTUUSTO RAUNOON! Uusi kausi starttaa 1.10.2019-30.9.2020. RauNo on sivistyslautakunnan alainen ja toimii yhteistyössä nuorisotoimen kanssa. Mukaan pääsee 6-8 nuorta. Valinnat tehdään vapaamuotoisen hakemuksen ja haastattelun kautta. RauNo:n toimintakausi on yhden vuod...
Siirtoviemäriverkoston laajentaminen Rautalammilla jatkuu. Kaivinkoneet ovat elokuun puolivälissä aloittaneet kaivaustyöt Maukoskalliontien läheisyydessä. Kaivaukset jatkuvat järjestyksessä seuraaville alueille: Talvitie Hankavedenrannantie Kerkonkoskentie ja Kerkonkoski