Vedentulo katkaistu Rautalammilla – keittokehotus voimassa!

Vedentulo Rautalammin keskustaaajamassa on katkaistu torstaina 18.7. runkovesiputken korjauksen vuoksi. Katko päättyi perjantai-iltana

  • Vesikatko on päättynyt. Veden paine on heikko koko viikonlopun, sillä verkostoa täytetään rauhalliseen tahtiin.
  • Kuopiontien varressa, K-Marketin edustall sijaitseva kaivanto tulee olemaan avoinna maanantaihin saakka ja sen vuoksi käytössä on vain yksi ajokaista.
  • Väliaikainen talousveden jakelupiste on avattu Rautalammin kunnanviraston pihaan. Vettä voi hakea omiin astioihin.
  • Ruoka- ja juomakäyttöön menevä vesi kehotetaan keittämään. Keittokehotus on voimassa ainakin ensi torstaihin.
  • Lue lisää: https://www.rautalampi.fi/vesitilanne-palautumassa-normaaliksi-vedenkeittokehotus-voimassa-ainakin-torstaihin-saakka/

Torstai-iltana Rautalammin keskustaajamassa havaittiin ongelmia vedentulossa. Ongelman syyksi paljastui vuoto runkovesiputkessa. Vuotokohta sijaitsee K-Market Rautalammin kohdalla (Kuopiontie 32, 77700 Rautalampi) ja vuotopaikan kohdalla käytössä on vain yksi ajokaista (Kantatie 69). Vedenjakelu Rautalammin keskustan alueella on katkaistu torstai-iltana ja katko tulee kestämään ainakin perjantai-iltaan saakka.

Vuotokohdan esiinkaivaminen aloitettiin torstai-iltana, mutta haastavan sijainnin vuoksi kaivaminen on ollut oletettua hitaampaa ja varsinaiset korjaustyöt päästiin aloittamaan vasta perjantaina aamupäivällä. Korjaus valmistuu aikaisintaa perjantai-iltana, mutta aikataulua tarkennetaan korjauksen edetessä.

Vesi kehotetaan keittämään!

Rautalammin keskustaan on annettu varmuustoimenpiteenä vedenkeittokehotus. Tarkemmat ohjeet löytyvät tämän artikkelin lopusta. Keittokehotuksen purkamisesta tiedotetaan erikseen, mutta se tulee olemaan voimassa ainakin torstaihin 25.7.2019 saakka.

Väliaikainen vedenjakelu

Väliaikainen talousveden jakelupiste on avattu Rautalammin kunnanviraston pihaan (Kuopiontie 11, Rautalampi). Vessan huuhteluun suositellaan käytettäväksi esimerkiksi järvivettä tai sadevettä. jos mahdollista.

Palvelutaloihin väliaikaisen veden jakelu on aloitettu jo torstai-iltana.

Lisätietoja

Lisätietoa tilanteesta päivitetään tähän artikkeliin, kun tietoa saadaan. Viimeksi päivitetty 19.7.2019 klo 18.00.

Vesivuoto Rautalammin keskustassa. Kuva: Juho Pahajoki

Vesivuoto Rautalammin keskustassa. Kuva: Juho Pahajoki

 

Vuotokohtaa on kaivettu esille läpi yön. Kuva: Ari Virta

Vuotokohtaa on kaivettu esille läpi yön. Kuva: Ari Virta

Ohjeet talousveden käsittelyyn

Rautalammilla on voimassa vedenkeittokehotus. Kehotus on annettu varmuuden vuoksi.

Talousveden käsittelyssä on noudatettava seuraavia ohjeita:

  • Keittämätöntä vesijohtovettä ei saa nauttia: kaikki ruuanvalmistukseen tai juomaksi käytettävä vesi on keitettävä – tämä koskee myös esimerkiksi salaatin huuhteluvettä.
  • Pelkkä kiehauttaminen ei riitä: vettä tulee keittää 5-10 minuuttia. Keittämättömällä vedellä voidaan silti esimerkiksi pestä pyykkiä ja peseytyä, mikäli vesi on normaalin väristä ja tuoksuista.
  • Terveydensuojeluviranomaisen mukaan vettä voi keittää kerralla suuremman määrän ja käyttää myöhemmin jäähdytettynä.
  • Asiasta tiedotetaan heti, kun vedenkeiton voi lopettaa. Lisätietoa annetaan perjantaina 18.07.2019

Lisää ajankohtaisia

Matti Lohen koulun liikuntasalin peruskorjaus etenee aikataulussa. Tällä hetkellä meneillään on salin lattian valaminen. Peruskorjauksen on määrä valmistua tammikuussa 2020, jolloin sitä päästään käyttämään taas ensi helmikuussa. Tekninen johtaja Antti Tuppura kertoo, että vanhasta salista jää käytä...
Rautalammin kunta aloittaa kuntakeskuksen runkovesijohdon saneeraustyön valmistelut. Valmistelutyöt aiheuttavat häiriötä vedenjakelussa kirkonkylän alueella elo- ja syyskuun aikana. Häiriöiden aikana vettä ei välttämättä tule ollenkaan. Häiriöiden jälkeen vedessä voi ilmetä samentumia, jolloin vettä...