Etelä-Konneveden aktiviteettimatkailun kehittämishanke

Etelä-Konneveden kansallispuiston perustaminen on ollut alueen matkailun piristysruiske Konneveden ja Rautalammin kuntien alueella. Tähän mennessä aluetta on kehitetty hankkeilla, jotka ovat varmistaneet alueelle laaditun master plan –suunnitelman ensimmäisen vaiheen toteutusta (mm. osaamisen lisääminen, verkostoituminen). Kehittämisen aikana on havaittu tarve Etelä-Konneveden matkailualueen laajenemiseen ydinkuntien ulkopuolelle (Hankasalmi), alueen profiloinnin konkretisointiin asiakaslähtöisesti kohderyhmän mukaan sekä sitä tukevien aktiviteettimatkailun palveluosaamisen kehittämiseen ja palvelukyvyn lisäämiseen. Käsillä olevan hankesuunnitelman tavoitteena on vastata tähän tarpeeseen.

Hankkeen päätavoitteena on kehittää Etelä-Konnevettä yhtenäisenä kansainvälisesti kiinnostavana matkailukohteena. Lisäksi tavoitteena on luonto- ja aktiviteettimatkailuun liittyvän liiketoiminnan elinvoimaisuuden vahvistaminen ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien luominen.

Hankkeen toteuttaja: Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

Yhteistyökumppanit: Hankasalmen, Konneveden ja Rautalammin kunnat

Hankkeen toteutusaika: 02.2019 – 12.2021

Hankkeen kokonaiskustannukset: 379.074,00 €
Haettu tuki (EU ja valtio): 341.167,00 €
Kunnan suora rahoitus hankkeeseen: 12.676,00 € (jokaisen kunnan osuus on samansuuruinen,  kuntien rahoitus yht. 38.027,00 €)
Yksityinen rahoitus: – €

Hankesuunnitelma (pdf)

Aiheeseen liittyvät uutiset ja tiedotteet:

18.02.2019 Konneveden kunnanhallituksen päätös hankkeeseen osallistumisesta (pdf) (päätös sivulla 3)
28.01.2019 Rautalammin kunnanhallituksen päätös hankkeeseen osallistumisesta
16.01.2019 Hankasalmen kunnanjohtajan viranhaltijapäätös hankkeeseen osallistumisesta (doc)