Päiväkodit

Rautalammin kunnan kaksi päiväkotia toimivat kirkonkylällä. Molemmat päiväkodit järjestävät varhaiskasvatusta 1–5-vuotiaille lapsille. Ilta-,  ja viikonloppuhoito järjestetään Pentinpellon päiväkodissa.

Pentinpellon päiväkoti

Toimintaamme ohjaa Rautalammin kunnan varhaiskasvatussuunnitelma, sekä lasten omat varhaiskasvatussuunnitelmat (VASU).

Vuorohoito

Pentinpellon päiväkoti on ainoa päivähoitoyksikkö, joka palvelee ilta-,  ja viikonloppuhoitoa tarvitsevia asiakkaita. Vuorohoito-oikeuden voi saada vain työssäkäynnin mahdollistamiseksi, mikäli lapsen hoito ei ole muutoin järjestettävissä.

Lapsella on oikeus vuorohoitoon (eli ilta- ja viikonloppuhoitoon) vain, jos molemmat vanhemmat ovat työn tai opiskelun takia esteellisiä hoitamaan lasta / lapsia. Vuorohoitoa EI voi käyttää perheen vapaa-ajan menoihin!
Vuorohoitoa EI voi käyttää vanhemman sairasloman aikana!

Kunnalla on oikeus tarvittaessa tarkistaa työvuorot työnantajalta. 

 

Päiväkodissa toimivat 1—5-vuotiaiden ryhmät.

Pentinpellon pienryhmät

  • Mansikat (1—3 vuotiaat) — Sinikka Tiitinen (vastaava lto), Miia Tenhunen (lto), Heli Laitinen (lh), Virpi Jäntti (lh), Minna Hänninen (lh), Irma Hokkanen (päiväkotityöntekijä). Lisäksi apuna Vuokko Rautiainen.
  • Puolukat (3—5 vuotiaat) — Jennika Manninen (lto), Tuija Udd-Manninen (lh)
  • Mustikat (3—5 vuotiaat) — Katja Riskilä (vastaava lto), Anne Vesterinen (lh). Lisäksi Tuula Berg (ryhmäavustaja).

Esiopetus

Pentinpellon päiväkodin esiopetusryhmät toimivat toimintakauden 2018-19 kirjaston kivijalassa, missä tarjotaan esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta.

Varhaiskasvatus- ja esiopetusasioihin liittyvät tiedustelut Kuopiontie 11, 040-572 5321.