Päiväkodit

Rautalammin kunnassa on kaksi päiväkotia, jotka toimivat kirkonkylällä. Molemmat päiväkodit tarjoavat hoitoa 1–5-vuotiaille lapsille ja esikoululaisten hoito tapahtuu Pentinpellon päiväkodissa. Samoin ilta-,  ja viikonloppuhoito järjestetään Pentinpellolla.

Pentinpellon päiväkoti

Vuorohoito

Pentinpellon päiväkoti on ainoa päivähoitoyksikkö, joka palvelee ilta-,  ja viikonloppuhoitoa tarvitsevia asiakkaita. Vuorohoito-oikeuden voi saada vain työssäkäynnin mahdollistamiseksi, mikäli lapsen hoito ei ole muutoin järjestettävissä.

Päiväkodissa toimii 1—5-vuotiaiden ryhmä sekä esikoulu

Esiopetus

Pentinpellon päiväkodissa toimii kaksi esiopetusryhmää, jotka tarjoavat opetuksen lisäksi esiopetusta täydentävää päivähoitoa.

Päivähoito- ja esiopetuspaikkojen tiedustelut päivähoitotoimistosta

Riihikodon päiväkoti

Riihikodossa on 21 hoitopaikkaa 1—5-vuotiaille lapsille. Toimintaamme ohjaa Rautalammin kunnan varhaiskasvatussuunnitelma, sekä lasten omat varhaiskasvatussuunitelmat (VASU).

Päiväohjelmallamme on tasainen rytmi ja se muodostuu perushoidon lisäksi vapaasta ja ohjatusta toiminnasta yksilönä ja ryhmässä. Toimintamme pohjautuu varhaiskasvatussuunnitelman ja VASU:n lisäksi; pienryhmätoimintaan, vuodenaikoihin sekä kalenteripyhiin. Kaikkiin näihin yhdistyy vahvasti toimintamme pääperiaatteet: leikki, turvallinen kasvuympäristö, kasvatuskumppanuus lasten vanhempien kanssa, sekä moniammatillinen yhteistyö.

Pienryhmätoiminta on keino organisoida ja järjestää lapsiryhmätoimintaa päiväkodeissa. Ryhmää ohjaava aikuinen on pääsääntöisesti aina sama. Pienryhmätoimintaa toteutetaan lähes päivittäin, aamupäivän aikana. Poikkeuksena esimerkiksi yhteiset retket tai muu toiminta, johon osallistuvat kaikki päiväkodin lapset.

Riihikodon pienryhmät

  • Mansikat (1—2 vuotiaat) — Heli Laitinen, avustaja Vuokko Rautiainen
  • Puolukat (4—5 vuotiaat) — Marja-Liisa Jetsu, ryhmäavustaja Tuula Berg
  • Mustikat (3—5 vuotiaat) — Iina Hänninen