LUOVA-tiedote Pohjois-Savon alueelle

Pohjois-Savon alueelle on luvattu viikonlopuksi voimakkaita puuskatuulia sekä paikoittain runsasta vesisadetta. Kuntalaisia kehoitetaan huolehtimaan mm. veneiden huolellisesta kiinnityksestä sekä tapahtumajärjestäjiä telttojen kiinnitysten varmistamisesta tuulivahinkojen ennaltaehkäisemiseksi.

Vaara-aika:

29.6.2018 klo 12:00 – 1.7.2018 klo 18:00

Tiedotteen syy:

Voimakkaat tuulenpuuskat 15-20 m/s

 Säätilanteen tiivistetty kuvaus:

Syvenevä matalapaine voimistaa viikonlopun aikana pohjoisen ja koillisen välisiä tuulia. Tilanne käynnistyy perjantaina maan länsiosassa ja on laajimmillaan lauantain aikana kattaen lähes koko vaara-alueen. Sunnuntaina voimakkaita puuskia esiintyy vielä maan itäosassa. Puuskat ovat voimakkaimmillaan noin 20 m/s, minkä vuoksi tuulivahinkoja tulee esiintymään. Laajoja yhtenäisiä vahinkoalueita ei esiinny, mutta yksittäisten pienten vahinkojen lukumäärä voi nousta suureksi. Ennustettu tuulensuunta on näin voimakkaille tuulille melko harvinainen. Näin ollen vahinkojen määrä voi nousta suuremmaksi kuin pelkän tuulennopeuden perusteella voisi odottaa. Vahinkojen korjaamista haittaa tilanteen pitkä kesto.

Matalapaine tuo mukanaan runsaita sateita, joiden sijainti on hyvin epävarma. Parviennusteen mukaan eniten sadetta kertyisi maan keskiosassa, jossa viikonlopun sademäärä voi olla 50-100 mm. Suurimpien kertymien sijainti on epävarma. Sademäärä muodostuu pitkän ajan sisällä, mikä pienentää tulvien todennäköisyyttä. Tulvaherkimmillä paikoilla taajamissa sateesta voi kuitenkin aiheutua haittaa.

Vaikutusarvio

Huomioiden melko harvinainen tuulensuunta ja tilanteen pitkä kesto vaikutukset tulevat olemaan yhtä suuria tai suurempia kuin juhannusviikonlopun säätilanteessa. Yksittäiset vahingot ovat vähäisiä, mutta lukumäärällä mitattuina runsaita.

Lisää ajankohtaisia

Tarkemmat aikataulut löydät liitteestä. LISÄTIEDOT SYYSLOMAN TAPAHTUMISTA/TARKEMMAT AIKATAULUT: VESISANKARIT TAPAHTUMA LA 13.10 RAUTALAMMIN UIMAHALLI KELLO 12-14 Normaalit lippuhinnat ja säännöt. Ohjelmassa mm. uinti- ja sukellusrataa sekä pelastusliivit päällä uintia. Ei ennakkoilmoittautumista. SEURAKUNNAN KERHOPÄIVÄ MA 15.10 Seurakunnan maksuton kerhopäivä alakouluikäisille Seurakuntatalolla kello 10-15. Osallistujille tarjoillaan lounas ja välipala. Ilmoittautumiset ke 10.10 mennessä osoitteeseen emilia.jalkanen@evl.fi OSTOKSILLE MATKUKSEEN […]

Kunnanhallitus on hyväksynyt 17.9.2018 kokouksessaan, että yksityiseen perhepäivähoitoon otetaan käyttöön palveluraha. Tämä tarkoittaa, että yksityinen perhepäivähoito on osa kunnan varhaiskasvatuspalveluja ja varhaiskasvatus maksaa vanhemmille yhtä paljon kuin se maksaisi kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Yksityiseen perhepäivähoitoon ja siihen liittyvää palvelurahaa haetaan eDaisyn kautta (linkki kunnan varhaiskasvatuksen kotisivuilla ja sisään kirjaudutaan pankkitunnuksilla). Haku yksityiseen perhepäivähoitoon tapahtuu niin, että vanhemmat/ […]

Syyrialaisten pakolaisten kotouttamishanke VIEKKU päättyy. Päätösjuhla pidetään torstaina 20.9. klo 17-19.30 Rautalammin työväentalolla Illassa koululaisten esityksiä, syyrialaisia herkkuja, keskustelua kotoutumisesta sekä puheenvuoroja (perusturvajohtaja Kirsi Solmari, Suomi-Syyria Ystävyysseuran puheenjohtaja Mania Alkhatib ja Viekku-hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Pekka Annala). Juhlaan ovat lämpimästi tervetulleita kaikki rautalampilaiset sekä hankkeen yhteistyökumppanit.