Saapuminen kansallispuistoon

Saapuminen Etelä-Konneveden kansallispuistoon on seikkailu jo itsessään. Julkisilla kulkuneuvoilla et välttämättä pääse perille. Tällä sivulla on ohjeita, kuinka saapua kansallispuistoon.

Etelä-Konneveden kansallispuisto sijaitsee keskellä Suomea. Pohjois-Savon ja Keski-Suomen rajalla Rautalammin ja Konneveden kuntien alueella.

Etelä-Konnevedelle on Helsingistä reilun neljän tunnin ajomatka (330 km). Jyväskylästä ja Kuopiosta on kummastakin noin tunnin ajomatka. Tällä hetkellä Etelä-Konneveden kansallispuistoon ei pääse suoraan julkisilla kulkuvälineillä. Julkisen liikenteen vaihtoehtoja voit tutkia Perille.fi -haulla, joka yhdistää useiden eri lähteiden reittitiedot. Haun tulokset avautuvat uuteen ikkunaan.

Matkahaun tarjoaa © perille.fi

Autolla

Helpointa on saapua Etelä-Konneveden kansallispuistoon omalla ajoneuvolla (autolla, tilauslinja-autolla, polkupyörällä). Tieverkosto johtaa suhteellisen hyväkuntoisena eri lähtöpaikoille. Tarkemmat ohjeet lähtöpaikoille löytyvät luontoon.fi -sivustolta.

Auton vuokraus

Lähimmät vuokra-autojen vuokrauspisteet löytyvät Kuopion juna-asemalta (90 km Etelä-Konneveden kansallispuistoon).

Veneellä

Etelä-Konnevesi sijaitsee niin kutsutulla Rautalammin reitillä ja on yhteydessä Päijänteeseen. Etelä-Konnevedelle voi tulla veneellä siis esimerkiksi Jyväskylästä tai jopa Lahdesta asti. Veneväylä kuuluu Suomen tärkeimpiin sisävesiväyliin ja on merkattu Lahdesta Etelä-Konnevedelle.

Suomen tärkeimmät vesitiet-kartta (PDF)

Bussilla Rautalammille

Matkahuollon linja-autot kulkevat Rautalammille Kuopiosta ja Jyväskylästä. Vuorot ovat kuitenkin kesäaikaan harvassa, eivätkä kulje juuri viikonloppuisin. Varmista ajantasainen tilanne Matkahuollon sivuilta. Voit laittaa saapumispaikaksi osoitteen ”Rautalampi” (12km kansallispuistoon) tai ”Konnekoski th (Rautalampi)” (2,5-7km kansallispuistoon) Onnibus pysähtyy Koskelossa, josta on Rautalammille 13 kilometrin matka. Rautalammilta kansallispuistoon on vielä 12 kilometriä. Voit jatkaa matkaasi taksilla tai jalan.

Perille.fi -aikatauluhaku

Junalla Suonenjoelle

Lähin juna-asema on Suonenjoki,joka sijaitsee noin 30 kilometrin päästä kansallispuistosta. Suonenjoelta on helpointa jatkaa kansallispuistoon taksilla. Paikallisia taksiyrityksiä ovat esimerkiksi Sisä-Savon tilataksi ja Savolux. Taksikyyti kannattaa varata etukäteen. Voit myös matkustaa Rautalammille linja-autolla. Rautalammilta pääsee kansallispuistoon jalan tai pyörällä (12km).

Perille.fi -aikatauluhaku

Lentäen Kuopioon

Lähin lentoasema on Kuopio (Rissala), josta on 100 kilometriä Etelä-Konnevedelle. Voit jatkaa matkaasi Etelä-Konnevedelle vuokraamalla auton lentokentältä.

Perille.fi -aikatauluhaku