Yrityksen perustaminen

Onko sinulla liikeidea? Toteutetaan se!

Onko mielessäsi liikeidea, jonka toimivuus ja kannattavuus mietityttävät? Me autamme sinua henkilökohtaisesti liiketoiminnan suunnittelussa sekä yritysidean arvioinnissa ja kehittämisessä.

Rautalampi on osa kuuden kunnan SavoGrow-kehitysyhtiötä, jonka tehtävä on tukea savolaisten yhtiöiden perustamista ja kehitystä. SavoGrow tarjoaa sekä uuden yrityksen perustamisvaiheessa että ostovaiheessa maksutonta henkilökohtaista neuvonta-apua. Elinkeinoasiamiehemme avustuksella selvität yrityksen perustamiseen liittyvät suunnitelmat ja laskelmat, rahoitusasiat (mm. starttiraha) sekä viranomaisasiat (mm. rekisteröinti ja Y-tunnus sekä verotus).

Mistä aloittaa?

Ennen yrityksen perustamista tutki ensin, onko sinussa yrittäjäainesta ja puntaroi eri vaihtoehtoja yritystoiminnan aloittamiseen. Tee liiketoimintasuunnitelma ja selvitä rahoitusvaihtoehtoja ja taloudellisia mahdollisuuksia. Myös verotuksen perusasioihin kannattaa tutustua heti alkuunsa.Valitse toimintaasi sopiva yritysmuoto ja selvitä tarvittavat luvat ja ilmoitukset. Pakollisia tehtäviä ei ole paljon, mutta niiden lisäksi voit tehdä myös joitakin muita valmisteluja. Ja sitten ei muuta kuin paperit kuntoon.

Yrityksen perustamisen kolme askelta:

  1. Suunnittele ja selvitä liiketoiminnan perusasiat
  2. Valitse yhtiömuoto, huolehdi pakollisista tehtävistä ja harkitse, mitä muuta tarvitset
  3. Tee varsinaiset perustamistoimet

Mikäli haluat täyttää liiketoimintasuunnitelman ennen elinkeinoasiamiehen tapaamista, voit tehdä sen Oma Yritys-Suomi -palvelussa. Kun suunnittelet yrittäjyyttä, palvelusta löytyvien työkalujen ja sisältöjen avulla voit muun muassa arvioida liikeideasi kannattavuutta. Tässä sinua auttavat paikkakuntakohtainen ja valtakunnallinen toimialatieto. Liiketoimintasuunnitelmatyökalun avulla voit vaivattomasti laatia suunnitelmia ja tehdä liiketoimintaasi liittyviä laskelmia. Palvelusta saat myös tärkeää tietoa toimialallasi vaadittavista luvista ja ilmoituksista.