Yrityksen perustaminen

Onko sinulla liikeidea? Toteutetaan se!

Onko mielessäsi liikeidea, jonka toimivuus ja kannattavuus mietityttävät? Me autamme sinua henkilökohtaisesti liiketoiminnan suunnittelussa sekä yritysidean arvioinnissa ja kehittämisessä. Rautalampi tukee myös uusia yrittäjiä tuhannen euron perustamistuella. Jos yrittäjä on alle 25-vuotias tai täyttää vuoden aikana 25 vuotta, on tuen määrä 2000 euroa.

Rautalampi on osa kuuden kunnan SavoGrow-kehitysyhtiötä, jonka tehtävä on tukea savolaisten yhtiöiden perustamista ja kehitystä. SavoGrow tarjoaa sekä uuden yrityksen perustamisvaiheessa että ostovaiheessa maksutonta henkilökohtaista neuvonta-apua. Elinkeinoasiamiehemme avustuksella selvität yrityksen perustamiseen liittyvät suunnitelmat ja laskelmat, rahoitusasiat (mm. starttiraha) sekä viranomaisasiat (mm. rekisteröinti ja Y-tunnus sekä verotus).

Uuden yrittäjän tukirahahakemus

Elinkeino

Tällä lomakkeella haetaan Rautalammin kunnan myöntämää uuden yrittäjän perustamistukea.

Tuen suuruus on 1.000 euroa. Yritykselle, jossa yli 50 % määräysvallasta on alle 25-vuotiaalla yrittäjällä, voidaan tukea myöntää 2.000 euroa. Osa-aikaiselle yrittäjälle tuki voidaan vuonna 2018 myöntää 500 euron suuruisena. Mainittu tuki on harkinnanvarainen ja edellyttää hakijalta selvitystä siitä, miten ja millä aikataululla yritystoiminta muuttuu kokopäiväiseksi.

Lataa

Mistä aloittaa?

Ennen yrityksen perustamista tutki ensin, onko sinussa yrittäjäainesta ja puntaroi eri vaihtoehtoja yritystoiminnan aloittamiseen. Tee liiketoimintasuunnitelma ja selvitä rahoitusvaihtoehtoja ja taloudellisia mahdollisuuksia. Myös verotuksen perusasioihin kannattaa tutustua heti alkuunsa.Valitse toimintaasi sopiva yritysmuoto ja selvitä tarvittavat luvat ja ilmoitukset. Pakollisia tehtäviä ei ole paljon, mutta niiden lisäksi voit tehdä myös joitakin muita valmisteluja. Ja sitten ei muuta kuin paperit kuntoon.

Yrityksen perustamisen kolme askelta:

  1. Suunnittele ja selvitä liiketoiminnan perusasiat
  2. Valitse yhtiömuoto, huolehdi pakollisista tehtävistä ja harkitse, mitä muuta tarvitset
  3. Tee varsinaiset perustamistoimet

Mikäli haluat täyttää liiketoimintasuunnitelman ennen elinkeinoasiamiehen tapaamista, voit tehdä sen Oma Yritys-Suomi -palvelussa. Kun suunnittelet yrittäjyyttä, palvelusta löytyvien työkalujen ja sisältöjen avulla voit muun muassa arvioida liikeideasi kannattavuutta. Tässä sinua auttavat paikkakuntakohtainen ja valtakunnallinen toimialatieto. Liiketoimintasuunnitelmatyökalun avulla voit vaivattomasti laatia suunnitelmia ja tehdä liiketoimintaasi liittyviä laskelmia. Palvelusta saat myös tärkeää tietoa toimialallasi vaadittavista luvista ja ilmoituksista.

Elinkeinoasiamies

Iiro Lyytinen

020 7464 650

iiro.lyytinen@savogrow.fi

Yksikkö

Elinkeinopalvelut, Johtoryhmä

Toimipaikka

Kuopiontie 11,
Kunnanvirasto