Neuvonta ja kehitys

Autamme kaikissa yrityselämän vaiheissa

Yrittäjän on huolehdittava yrityksen taloudesta, tehtävä rahoitussuunnitelmia, budjetoitava ja mietittävä investointeja. Tee sopimukset huolella, niin vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Hoida lakisääteiset ilmoitukset. Markkinointi ja mainonta kuuluvat useimpien yritysten toimintaan, ilman niitä ei kauppaa synny. Vastuullinen yritys ja yrittäjä huolehtii henkilöstöstään ja ottaa huomioon myös ympäristöasiat. Yrityksellä ja yrittäjällä on aina myös elinkaarensa, joskus on luopumisen tai toiminnan alasajon aika.

Neuvomme toimivia yrityksiä sekä tuemme yritysten kasvua ja kehittymistä. Autamme liiketoimintasuunnitelmien ja laskelmien päivittämisessä sekä rahoitusratkaisujen, toimitilojen ja yhteistyökumppaneiden löytämisessä. Edistämme kansainvälistymistä ja ohjaamme omistajan- ja sukupolvenvaihdosta suunnittelevia yrityksiä. Meiltä saat myös tietoa henkilöstön palkkaukseen ja koulutukseen liittyvistä mahdollisuuksista.

Rahoitus

Kun rahoitusta aletaan suunnitella, tärkeintä on laatia tai päivittää toteuttamiskelpoinen liiketoimintasuunnitelma. Pohjana voi käyttää yleisesti käytössä olevia liiketoimintasuunnitelmamalleja, esimerkiksi Yritystulkin tai Yritys-Suomi-palvelun netissä laadittavaa liiketoimintasuunnitelmaa. Molemmissa palveluissa on lisäksi runsaasti tietoa uuden yrityksen perustamisesta ja sen edellyttämistä toimenpiteistä. Tarvitset myös rahoittajan vaatimat tulos-, rahoitus- ja lainalomakkeet (T2, T4 ja T7).

Tämän jälkeen yrityksen kehittämishanketta voidaan kuvata hanke/projektisuunnitelmalla.  Rahoittajilla on yleensä omat hankesuunnitelmapohjansa. Liiketoimintasuunnitelman ja hankesuunnitelman tekemiseen saat apua elinkeinoasiamieheltämme. Häneltä saat tarvittaessa myös hankesuunnnitelmapohjan. Yrityksesi kehittämisen suunnitteluun voit käyttää myös ELY-keskuksen tarjoamia yritysten kehittämispalveluita. Yrityksen mahdollinen rahoittaja määräytyy yrityksen koon, yrityksen sijainnin ja hankkeen sisällön mukaan.

Ostamassa, myymässä?

Oletko luovuttamassa tai myymässä yritystäsi tai ostamassa uutta? Meiltä saat tukea ja neuvoa kaikissa tapauksissa. Tarjoamme asiantuntemusta yrityksen omistajanvaihdoksen suunnittelemiseksi ja toteuttamiseksi onnistuneesti. Autamme luopujaa ottamaan huomioon yrityskaupan tai sukupolvenvaihdoksen onnistumisen kannalta keskeiset kysymykset ja löytämään niihin hyvät ratkaisut. Meiltä saat myös monenlaista asiantuntija-apua, jos suunnittelet uuden yrityksen ostamista.

Yrityksen luovuttaminen/myyminen

  • Aloita suunnittelu ajoissa, hanki tietoa ja harkitse, mitä haluat tehdä.
  • Mieti, löytyykö yrityksellesi jatkajaa vai haluatko myydä koko yrityksen tai ainoastaan osan sen liiketoiminnasta. Halutessasi voimme laittaa yrityksesi myyntiin Pohjois-Savon yrityspörssi -palveluun.
  • Ota yhteyttä, käymme kanssasi läpi eri vaihtoehdot ja annamme tietoja yritysasiantuntijoista, jotka voivat neuvoa sinua eri tilanteissa.

Yrityksen hankkiminen

  • Toimivan yrityksen hankkiminen ja sen valmis asiakaskunta voi olla hyvä vaihtoehto toimintaa laajennettaessa.
  • Hyödynnä asiantuntijoita (yrityksen arvo, verotus jne.) ostokohteen arvon varmistamiseen. Verkostostamme löytyy tarvittaessa monipuolista asiantuntemusta
  • Saat tietoa myytävinä olevista alueen yrityksistä, tai voit myös ilmoittautua ostajaksi Pohjois-Savon yrityspörssi -palvelussa. Asiantuntijamme kanssa voit yhdessä määritellä kriteerit soveltuville yrityksille.

Lisätietoja

Löydät yksityiskohtaisempia tietoja SavoGrow-palvelusta.

Ota rohkeasti yhteyttä elinkeinoasiamieheemme ja sovi tapaaminen!