Conlog Oy ostaa teollisuushallin Rautalammilta

Oululainen Conlog Oy hankkii Rautalammilta 1600 m2 kokoisen teollisuuskiinteistön. Kyseessä on Rautalammin kunnan omistaman Kiinteistö Oy Oikarilan Teollisuushallien omistama teollisuushalli Toholahdessa. Noin 7800 neliömetrin tontti sisältyy kauppaan. Conlog rakentaa halliin tuotantolinjan sekä pintakäsittelytilan, joka palvelee myös lähellä sijaitsevaa Conlogin osakkuusyhtiö Oy Morehouse Ltd:tä.

Conlog on Suomen johtava turvallisuus- ja puolustusalan mobiilien järjestelmäalustojen ja erikoiskonttien toimittaja sekä erikoisajoneuvojen modifioija. Yhtiön omistaa ruotsalainen, Stockforsa Invest AB -konserniin kuuluva kansainvälinen puolustus- ja turvallisuusmarkkinoiden järjestelmäintegraatioihin erikoistunut System Engineering Solutions 37 Ab (SES37). SES37 osti yhtiön osakekannan viime vuonna.

”Conlogin tilauskanta näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä ja uuden omistuspohjan johdosta odotamme viennin kasvavan tulevaisuudessa. Investoinnilla turvaamme riittävän tuotantokapasiteetin. Rautalammille tulemme siirtämään tuotantoa ja lisäksi Rautalammilla jo ennestään sijainnutta huoltopistettä vahvistetaan”, sanoo SES37:n Senior Advisor Jouko Koski.

Rautalammin vt. kunnanjohtaja Anu Sepponen on kauppaan tyytyväinen.

”Tämä on tervetullut piristysruiske joka luo työpaikkojen lisäksi uskoa tulevaisuuteen muillekin rautalampilaisille yrityksille. Edessämme on positiivinen ongelma, sillä myös kyseisessä hallissa nykyisin vuokralla oleville yrittäjille on löydettävä sopivat tilaratkaisut”, Sepponen toteaa.

Rautalammin kunnan omistama Kiinteistö Oy Oikarilan Teollisuushallit on hyväksynyt kaupan ylimääräisessä yhtiökokouksessaan tammikuussa. Kunnanvaltuusto hyväksyi kaupan 5.2.2019.

Kiinteistö Oy Oikarilan Teollisuushallit on Rautalammin kunnan 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö. Yhtiölle jää kaupan jälkeen vielä toinen halli, joka on täysin vuokrattu paikalliselle metallialan yritykselle.

Lisää ajankohtaisia

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) voi ensi syksynä suorittaa Rautalammilla. Koulutus alkaa 26.8.2019 ja haku on nyt avoinna. Tarkemmat vaatimukset sekä hakuohjeet löytyvät Savon ammattiopiston sivulta: https://www.sakky.fi/jatkuvahaku/sosiaali-ja-terveysalan-perustutkinto-lahihoi...
Sunnuntaina 14.4.2019 Suomessa käydään eduskuntavaalit. Äänestyspaikat ovat avoinna 09 – 20. Varsinaisena vaalipäivänä voit äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty sinulle postitse toimitettuun ilmoitukseen äänioikeudesta. Rautalammilla äänestypaikkoja on kaksi: 1. Kerkonjoen ää...
Arttu Matilainen on valittu Rautalammin kunnan rakennustarkastajan & kunnan rakennusmestarin virkaan. Tekninen johtaja Antti Tuppura mainitsee päätöksessään, että Matilaisen valinta perustuu kokonaisarvioon  koulutuksesta, työkokemuksesta ja henkilökohtaisista ominaisuuksista. Lisäksi Arttu Mait...