Koko kylä kasvattaa

Kuntakolumni 9.12.2020 — 15:57

`Elämässä pääsee pitkälle, kun osaa sanoa kiitos, ole hyvä ja pyytää anteeksi. Korjata jäljet ja auttaa tarvittaessa muita. Kaveria ei saa lyödä, eikä ottaa toisen omaa lupaa kysymättä. On hyvä muistaa syödä ja nukkua säännöllisesti. Välillä kannattaa ottaa kunnon päivänokoset. Ja kuunnella vähintään yhtä paljon kuin puhua. Jätski silloin tällöin ei ole pahitteeksi.`

Tällaiset ajatukset tuntuvat hyvältä juuri nyt. Välillä kovin monimutkaiselta tuntuva arkielämä kasvattaa epävarmuutta ja vastauksia haetaan kauempaa kuin on tarpeenkaan.

Kulunut vuosi on ollut meille kaikille uudenlainen kokemus, eikä vähiten maailmanlaajuisen pandemian vuoksi. Se on koskettanut jollakin tavalla jokaista myös Rautalammilla. Yhdessä toimiminen, niin meillä kuin muuallakin maassa, on konkreettisesti näyttänyt voimansa. Covid –19 –tartuntojen leviäminen kunnassamme saatiin suhteellisen pian rajattua nopeilla ja tarpeellisilla toimilla. On ollut hieno todeta, miten joustavasti muuttuneisiin tilanteisiin on sopeuduttu. Kiitos siitä kuluu kaikille!

Perusopetuksen hyvinvointiryhmä on nostanut ja nostaa puheisiin lapsia, nuoria ja aikuisia mietityttäviä asioita, mm. kiusaaminen, aggressiivinen käyttäytyminen, nettiaika tai nuuskaaminen. Toivomme, että keskustelut ajankohtaisista aiheista ja niihin liittyvistä käytännön toimista edelleen jatkuvat.

Luotamme, että yhdessä toimimalla kaikenikäisten hyvinvointia voidaan vahvistaa. Ei-toivottuja suuntia on mahdollista kääntää toivotuiksi yhteisellä tahdolla ja yhteisillä toimilla.

Alun sitaatin kirjoittaja ei valitettavasti ole tiedossa. Seuraava on poimittu mieli.fi –sivulta: `Toivo on mielentila, joka tarkoittaa sitä, että odottaa tulevaisuudelta hyvää. Luottamus on toivoakin vahvempi positiivinen odotus, uskoa siihen, että asiat menevät parhain päin. Yleisenä elämänasenteena toivo ja luottamus tarkoittavat optimismia, sitä, että katselee tulevaisuutta mieluummin valoisin mielin.`

VALOISAA JA LEVOLLISTA JOULUNODOTUSTA!

Perusopetuksen hyvinvointiryhmä

« Uutishuone