Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

Terve kuntalainen terveessä kunnassa

Hyvinvoinnin edistäminen on yksi kunnan keskeisimmistä tehtävistä. Hyvinvoivassa kunnassa palvelut on tuotettu lähellä, ne ovat laadukkaita ja kuntalaisten saatavilla. Yhtä lailla kuntalaiset tuntevat yhteenkuuluvuutta kuntaansa, voivat vaikuttaa paikallisiin asioihin ja tahtovat puhaltaa yhteen hiileen. Hyvinvoinnin rakentajia ovat paikallisyhteisöt, yrittäjät, kunnan työntekijät, kesäasukkaat – koko kunnan väki.

Rautalampilainen hyvinvointi syntyy monesta osasesta. Kunnassa on pienestä koostaan huolimatta tekemisen meininki – uusien hankkeiden, kokeiluiden ja ennakkoluulottomien avausten kautta kuntaan haeaan jatkuvasti työtä, toimea ja tekemistä. Suuri kiitos täytyy antaa kunnan lukuisille yrittäjille, tarjoavatpa nämä tuotteitaan sitten kansainvälisille markkinoille taikka kotikuntalaisilleen.

enoniemenreissu-juha ja anne 114

”Ei ihminen elä pelkästä leivästä”, sanotaan. Rautalammin kulttuurielämä on vilkasta: kattava ja viihtyisä kirjasto, lukuisat paikalliset tapahtumat, kotiseutumuseo sekä lukion Satulateatteri värittävät niin kesää kuin talveakin. Parhaimpana esimerkkinä rautalampilaisesta kulttuurihengestä on se, että rautalampilaiset ovat lapsia ja nuoria myöten aktiivisia osallistumaan erilaisiin harrastustoimintoihin musiikista teatteriin – niin esiintyjinä kuin yleisönäkin.

Luonnon läheisyys kannustaa sekä kuntalaisia että kesäasukkaita nauttimaan veden ja metsän rauhasta. Etelä-Konneveden kansallispuisto on paikka vaeltaa tai kulkea aalloilla, miten vain kukin tahtoo rentoutua parhaiten. Terveyden edistämiseen kuuluvat myös poikkeuksellisen laajat liikuntamahdollisuudet: kunnan urheilukentät ja -radat ovat paikka monipuoliselle harrastamiselle, ja kirjastokin lainaa mielellään urheiluvälineitä.

Rautalammilla on hyvä olla!