Pestuumarkkinat

Rautalammin suurin tapahtuma! 

DPP_0042

Pestuuohjelma 2016 (pdf)

Pestuutiedote myyjille (pdf)

Raittisoittokilpailun ohjeet (pdf)

Rautalammin Pestuumarkkinoita on järjestetty vuodesta 1821. Niitä vietetään perinteisesti syyskuun toisena viikonloppuna.

Vuonna 2015 markkinavieraita oli ennätykselliset 15 000. Pestuumarkkinoiden nimi juontaa juurensa entisajan syysmarkkinoista, joissa pestattiin eli palkattiin uutta palvelusväkeä maatilojen rivistöihin. Piikojen ja renkien pestaus on edelleen osa pestuuperinnettä, nykyään tosin hyväntekeväisyyshuutokaupan muodossa.

Myös tänä vuonna osana Pestuumarkkinoiden ohjelmaa järjestetään valtakunnallinen Raittisoittokilpailu katusoitajille. Ensimmäisenä vuonna kisan voittaja oli Faarao Pirttikangas Kuopiosta ja viime syksynä voiton veivät Maiju & Maisa Helsingistä. Näilläkin pestuilla Katusoittokilpailun voittajalle on luvassa 1000 euron palkinto.

DPP_0030

Tule Savon vetovoimaisimmille markkinoille kokemaan tuhansien pestuuvieraiden, yli kahdensadan markkinateltan ja rompetorin luoma ainutkertainen pestuutunnelma! Pestuumarkkinoiden pääalue on keskellä kylää, Satakielisten tiellä Kisakentän läheisyydessä kulkeva Pestuuraitti. Markkinakojujen täyttämä Pestuuraitti on ainoastaan jalankulkijoiden käytössä. Pestuulava sijaitsee Keskuspuiston vieressä, Kuopiontien ja Mäkitien risteyksessä.

PESTUUMARKKINAT 10. – 11.9.2016, tule mukaan!

pestuumarkkinatlogo

Ohjelman koordinointi

Ei tuloksia

Markkinamyyjien yhteyshenkilö
Pekka Hintikka, Rautalammin Pestuut -seurayhtymä
0400 860 341
pekka.hintikka@pp1.netsor.fi

Raittisoittokilpailu
Jiipee Jetsu, Rautalammin RockMuusikot ry
040 7335752
jiipee.jetsu@rautalampi.fi

Pestuutiedote myyjille (pdf)

Raittisoittokilpailun ohjeet (pdf)